ВИСІВКИ - ЧОМУ ЇДЯТЬ СИРІ ЗЕРНА?
Ми були пов'язані насамперед з допомогою дієти для схуднення і лікування закрепів, але також є багато інших цікавих додатків. Вони є продуктом неперевершеним з точки зору змісту волокна і забезпечують цінні вітаміни і мікроелементи.
Висівки зовнішню частину зерна складається з шару алейронов і оплоднем, який охоплює плодів і насіння, відокремлюється від зерна при виробництві борошна і крупи. Висівки, отримані з пшениці, вівса, ячменю, проса, кукурудзи і рису. Не плутайте їх з полови - грубий матеріал, який оточує сім'я, але вона не є його невід'ємною частиною. Позбавлений продуктів висівки зернових втрачають значну частину своєї живильної цінності, в тому числі майже весь волокно, частина жирних кислот, крохмаль, білки, мінерали та антиоксиданти.
Висівки також є цінним джерелом вітаміну В, вітаміну Е і хром, цинк і марганець - мікроелементи, які впливають на регулювання рівня цукру в крові. Тому важливою частиною раціону харчування діабетиків. Крім того, кремній присутній у висівки - елемент, який приписують сприятливий вплив на підшлункову залозу. Дослідження в цьому напрямку проводилися в Китаї, де він споживається-виробляти значну кількість очищеного зерна. Китайські страви діабетиків стали додавати пшеничні висівки, які допомогли компенсувати глюкози.
Бран є невід'ємним компонентом здорової, збалансованої дієти. Вони допомагають скинути зайві фунти, тому що вони містять харчові волокна діє як наповнювач шлунка, викликає швидке відчуття насичення і не дає майже ніяких калорій. У свою чергу, великих чисток кишечника, що значно знижує кишковий транзит і зменшує всмоктування жирів і простих цукрів. На жаль, це призводить до того біднішими біодоступність вітамінів і мінералів. Тому не перестарайтеся і споживають надмірну кількість висівок. RDA для волокна становить близько 30-40г (не більше 3 столові ложки висівок), а його великі кількості можуть в кінцевому рахунку призведуть до серйозної нестачі і викликати кишкову непрохідність. Продукти, багаті клітковиною протипоказані при хворобі Крона і запалення товстої кишки.
Наші тіла не призначені для переварити волокна. Тим не менш, він складається з двох фракцій: нерозчинний, який формується в основному целюлозу та розчинні, що складається з пектини, камеді та слизу. Нерозчинні фракції проходить через кишечник наші поглинати великі кількості води і смоли, пектини і клеї розкладаються в кишечнику корисних бактерій роду Lactobacillus та Bifidobacterium. Вони є чудовим засобом для їх і допомагати їм розмножуватися. Таким чином błonnikowi призначений пребіотичними властивостями. Ці бактерії піклуються про нашому кишечнику, конкурують за їжу і простір з різними збудниками, такими як бактерії, грибки та віруси. Також запобігання розвитку раку кишечника.
Висівки і клітковини, що містяться в них боротьби з запорами і регулювати дефекації. Вони є важливим чинником у профілактиці бойових дивертикулез товстої кишки, геморой, варикозне розширення вен, і грижі стравохідного отвору діафрагми. Всі ці властивості було науково доведено в численних дослідженнях. Серед іншого, американський вчений доктор Денис Беркітта, довів, що висівки можуть виступати в якості сильного проносного. І д-р Джон Weisburger Американського фонду охорони здоров'я запропонувало, що, хоча частота захворюваності на колоректальний рак обернено пропорційна масі стільця, який, завдяки обсягом otrębom прибутку, м'якість і розпушує структуру. Він довів це на основі досліджень, проведених у фінських і шведських фермерів, які ваша дієта, багата молочного жиру ciężkostrawny балансі споживаних значної кількості грубої муки і крупи хліба з цільного зерна. Протипухлинний ефект волокно радикальні з просвіту кишечника, де відставання від продуктів обміну речовин і жовчних кислот, які, у зв'язку з коротким часом транзит не чутливі до тиску на стіні.
Висівки часто використовується в додаток до хліб і крупи. Ми також можете придбати необроблені або як смакова добавка гранул або солодощі (печиво з висівками). Наша біль на білому борщ отримує в основному з борошна, а й у Румунії, традиційної закваски отримують з пшеничних висівок.
Так що якщо ви залежите від благополуччя вашої шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози, ви хочете уникнути в майбутньому, діабет II типу і як і раніше користуються тонким силуетом, замінимо продукти з вишуканою білого борошна для хліба з непросіяного борошна, коричневий рис, мюслі і грубої зернистості. З продуктами з цільного зерна швидше втамувати апетит і забезпечили організм від розвитку багатьох серйозних хвороб цивілізації.
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю