МАСЛО - ДЛЯ ВИБОРУ КОЛЬОРУ
Історично склалося, що вибір під впливом нафти більше, ніж ємність пляшки типу, як в магазинах і таким чином, була великий вибір продуктів цього типу.Сьогодні полиці магазинів ломляться від пляшок, наповнених різними видами масел.Тепер ми можемо вибирати між рапсова олія, соняшникова, соєва, кунжутна, волоського горіха, масло виноградних кісточок, а також кілька видів ароматичних оливкової олії. Деякі з них підходять для салатів, для смаження інших, деякі з них здорові, а деякі ви повинні уникнути. Який з них вибрати? Як правильно вибрати, що найбільш підходящим? Нижче наведені деякі поради.
Жири складаються зі складних ефірів жирних кислот. Є: насичені жирні кислоти, які небажані в раціоні, оскільки вони збільшують рівень поганого холестерину, зменшити кількість хороших і збільшує ризик серцево-судинних захворювань, мононенасичені жирні кислоти, які надають позитивний вплив на здоров'я людини і більше з них знаходиться в маслі більше підходить для смаження і опалення, і поліненасичених жирних кислот, які розділені на омега-3 і омега-6. Поліненасичені жирні кислоти омега-3 мають вплив на здоров'я - захищає серце, регулюють діяльність мозку і необхідні для правильного розвитку organizamu, проте, відносяться до браку компонентів в раціоні поляків. Чим більше поліненасичених жирних кислот, присутніх в маслі ще більш сприйнятливі до окислення і тому не підходить для опалення і приготування їжі.
Найбільш поширеними рослинне масло в Польщі рапсове масло. Точно також, тому що він підходить для смаження і в якості добавки до соусів і салатів, і в той же час, всупереч поширеній думці, дуже здорово. Історично склалося так, рапсова олія, містили значні кількості ерукової кислоти, що надає шкідливий вплив на серце. В даний час це масло отримують з niskoerukowych сорти ріпаку і не містить речовини. Масло каноли має найменшу насичених жирних кислот усіх рослинних масел, багато з мононенасичені, поліненасичені і деякі, в тому числі омега-3.
Іншим маслом, після чого ми досягаємо щасливою соняшникової олії. Він містить багато омега-6, що робить його непридатним для смаження, але ідеально підходить для холодних страв. Це багате джерело вітаміну Е.
Все більше і більше популярним у Польщі оливкової олії. Містить безліч мононенасичених жирних кислот і, отже, добре підходить для смаження, однак, має низьку температуру диму (температура, при якій вони починають палити), і тому не повинні бути нагріті до високих температур. У зв'язку з переважним набір жирні кислоти й антиоксиданти, такі як сквален або олеуропеин, оливкова олія вважається здоровим рослинним маслом. Показали, що щоденне споживання невеликої кількості знижує тиск і зменшує ризик серцевих нападів і раку. Для приготування їжі ми використовуємо рафінована оливкова і салат кращі холодного віджиму, "додаткове незаймане».
Лляне масло зазвичай купують перед Різдвом. Він має
сильний, неповторний смак, що не все відповідає, але багато людей асоціюють
свята. Близько 50% від загальної кількості жирних кислот в льняному маслі є омега-3, тому він також вважається одним із самих здорових. Однак такий високий вміст поліненасичених жирних кислот, пов'язаних з високою сприйнятливістю до окислення
Тому, лляне масло має дуже короткий термін придатності - близько
2 тижнів після відкриття пляшки.
Другие масла, или кунжутное, соевое, кукурузное, рапсовое также
очень здорово, но ни один из них не подходит для жарки. Кунжутное масло имеет очень сильный аромат и поэтому в основном используется соусов и паст. Соевое масло содержит много омега-3, но не портится так быстро, как льняное. Но масло виноградных косточек является хорошим дополнением к салатам.
Единственное масло, которое лучше избегать его ладони. Он содержит много насыщенных жирных кислот. Редко продается в обычных продуктовых магазинов,
но мы не можем найти его в fryturach и специального масла для жарки.
Не забувайте стежити за рекламою пароля. Існує немає такого поняття, як нафта
незайманою, тому що нафта завжди натиснута тільки один раз. Є холодного віджиму олії - і це найкраще. Цілком можливо, що пляшка олії ми знаходимо слово "світло". Цей термін відноситься тільки на смак, але не калорійність, яка завжди 850-900 ккал/100 мл Деякі виробники масел спонукати нас купувати їх продукцію девізом «не містить холестерину» - рослинна олія не містить холестерину, який зустрічається тільки в продуктах тваринного походження. Тому не забувайте ретельно прочитайте інструкцію і використовуйте масла за їх прямим призначенням, щоб повністю насолодитися як смаком і здоров'я якостями.
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю