КОРОВ'ЯЧЕ МОЛОКО - НЕ ДЛЯ ВСІХ
Молоко є природною, корисний продукт харчування, який забезпечить нормальне функціонування тіла і має важливе значення для правильного розвитку дітей і молоді. Молоко є джерелом легко доступні кальцій, амінокислоти, вітаміни A, D, E, K і вітаміни
Молочний жир містить CLA (кон'юговані лінолева кислота дієн), який надає профілактичну дію на розвиток остеопорозу, рак (рак молочної залози, шлунка, шкіри) і атеросклерозу, а також володіє властивістю зниження жиру і збільшення м'язової маси. Лактоза (молочний цукор) полегшує кишкової абсорбції кальцію, магнію, цинку. Коров'яче молоко і молочні продукти є спільним в раціоні середнього людини. Але не всі повинні споживати молоко, а для деяких це може бути навіть небезпечно.
Діти
Грудне вигодовування є найкращим способом годувати дитину. Грудне молоко повністю задовольнити потреби в харчуванні дитини протягом перших шести місяців його життя, і протягом 12-місячного віку повинні складати основну частину раціону. Діти у віці до 1 року (за деяким фахівцям у віці до 3 років) не може бути використана у коров'ячому молоці у зв'язку з невідповідними для віку дитини в поживних речовин (білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин) та алергенними властивостями. Коров'яче молоко містить більше ніж у два рази більше білка, ніж людське молоко, і в три рази більше кальцію і фосфору. Це викликає надмірний тягар на екскреторної дитини продукти метаболізму білків і мінеральних солей. Низький лактоза заважає абсорбції кальцію і невеликої кількості ненасичених жирних кислот (НЖК) викликає серед інших. недостатньою збільшення маси тіла, підвищеної чутливості до інфекції, поганий ріст нервової системи, розладів сечовивідних системи.
Алергія на білок коров'ячого молока
Молоко коров'яче включає близько 30 різних білків з алергенним потенціалом, з яких казеїна складає близько 80%, і сироваткових білків близько 20% від загального білка. Алергенних властивостей молочних білків залежить від їх розміру частинок.Алергічні реакції зазвичай виробляють білки: - Β-лактоглобулін (BLG), - Α - лактоглобулін (ALA) - Казеїн (всі чотири фракції) - Бичачий сироватковий альбумін (BSA) - Лактоферин. Алергія на білок коров'ячого молока зустрічається приблизно у 1,9 - 4,4% від загальної чисельності дітей віком 0-2 років. Приблизно 90% дітей з діагнозом коров'ячому молоці білка нетерпимості, слабшають симптоми алергії до 5 років і у 10% пацієнтів можуть зберігатися протягом всього життя. У разі грудних дітей, які показують ознаки алергії на коров'яче молоко, мати повинна стежити ліквідації дієти. Ми не рекомендуємо немолочних дієта для вагітних жінок, які не мають ознак харчової алергії. Зверніть увагу, що коров'яче молоко гомологів казеїну також знайдені в молоці інших тварин (кози, вівці, кобили) і є гіпоалергенними.
Непереносимість лактози
Це захворювання є дефіцит лактази - ферменту розщеплює молочний цукор. В результаті, лактоза залишається в кишечнику, щоб сформувати живильним середовищем для бактерій, які відбуваються там. Під час бродіння випускати велику кількість газу і кишкового вмісту є підкислення. Симптоми непереносимості лактози включають здуття живота, нудота, кишкові кольки і діарея. Вроджена непереносимість лактози (alaktazja) є рідкісним генетичним захворюванням і вимагає довічного дієти усунення. Первинний непереносимістю лактози зазвичай з'являється у підлітків в період статевого дозрівання, її симптоми погіршуються з віком, що пов'язано з поступовим зниженням активності лактази. Ця умова поширюється на 2 - 30% кавказців, 50 - 80% вихідців з Латинської Америки, 60 - 80% чорношкірих і майже 100% від жовтої раси.
Дієта є повна ліквідація молока і солодощів з його участю. Краще переноситься є кисломолочні продукти (кефір, йогурт, сир, твердий сир), хоча в деяких випадках їх споживання також не рекомендується. Людям з дефіцитом лактази може приймати добавки цього ферменту (наприклад Lactosanol). Вторинний непереносимістю лактози, як правило, тимчасові і відбувається після антибіотиків наприклад, є отруєння захворювань з гострою діареєю; увічнили форма захворювання може статися в хронічних захворювань кишечника.
Захворювання кишечника
У деяких захворюваннях кишечника (виразковий коліт, хвороба Крона - Кона, синдром подразненого кишечнику), часто розвивається через непереносимості лактози, запальні захворювання кишечника. Зазвичай це тимчасовий стан (для загострення захворювання), але виключає дієти прискорює лікування запалення та часто тривалі періоди ремісії. У деяких випадках (виразковий коліт) також визнається алергія на білок коров'ячого молока. Такі люди повинні уникати молока і його походження. Ті, хто з різних причин не може вживати молоко та молочні продукти, повинні доповнювати кількість кальцію у вашому раціоні. Його джерелами є бобові, зелені овочі (особливо петрушку і капуста), сардини, яйця, хліб з цілісної пшениці і зернових.
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю