ЛІКУВАННЯ ГІПЕРТОНІЇ - ДІЄТА
Гіпертонія є одним з найбільш поширених серцево-судинних захворювань у світі.
Підраховано, що в Польщі це стосується 30% дорослих і 50% людей старше 65 років. Спосіб життя, в тому числі дієта роблять значний вплив на тиск у людей, які вже були гіпертензії, а також профілактику цього захворювання.
Найбільш важливі вторинні фактори (тобто niewrodzone) сприяє гіпертонії включають ожиріння, куріння, недостатня фізична активність, щоденне вживання алкоголю та неправильне харчування з дуже великою кількістю солі. Зміни в способі життя - нормалізації маси тіла, відмова від куріння, регулярні фізичні вправи та збалансоване харчування - збільшує ефективність фармакотерапії, і достатньо часто, щоб контролювати гіпертонію.
Одним з основних дієтичних рекомендацій для профілактики і лікування артеріальної гіпертензії є зниження споживання калорій, яке, в свою чергу, призведе до зниження маси тіла (у разі ожиріння), а також тиск зменшується. Це також скорочує споживання жирів (особливо насичених) і 25% добової покриття енергії. Це означає, що вам потрібно з свого раціону виключити продукти обсмажені у фритюрі, жирні закуски (чіпси, горішки) і червоне м'ясо.
Важно также уменьшить потребление соли и 1-3g в день. Это не означает, что вы не добавляете соль, но вы должны знать, что соль употреблять ежедневно во многих продуктах питания, таких как хлеб, мясо и сыры, так что лучше не dosalać еды вообще отказаться от солонки на столе. Вместо соли можно ароматизированные блюдо более пряных трав, таких как душица, тимьян, базилик, эстрагон, укроп и чеснок. Некоторые из них сами по себе имеют антигипертензивный эффект. В связи с большим количеством соли и насыщенных жиров, содержащихся в блюдах быстрого пищевой ценности вообще отказаться от них. Якщо ви страждаєте від високого кров'яного тиску, краще забути про пальцях ніг, чіпси, сухарики, піца, гамбургери та картоплю фрі.
Продукт, який в раціон при гіпертонії не може бути пропущено, сирі фрукти і овочі, особливо багаті калієм банани, смородина, персики, часник, перець і помідори. Він також повинен бути вставлений у щоденних меню бобові: квасоля, квасоля, горох, нут і сочевицю. Крім того, рекомендується щоденне споживання вівсяних висівок, оскільки вона містить розчинну клітковину, яка знижує рівень холестерину і лляне, оскільки вона містить омега-3, які протидіють ряду серцево-судинних захворювань.
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю