ИЗМИНЕНИЕ КИСЛОТНО-ЛУЖНОГО БАЛАНСУ ОРГАНІЗМУ
У добре збалансована дієта важлива не тільки поставку необхідних поживних речовин, але і їх відносні пропорції.
У добре збалансована дієта важлива не тільки поставку необхідних поживних речовин, але і їх відносні пропорції. Поряд з продуктами харчування для мінералів в організмі, які мають у ньому ряд важливих функцій, таких як впливати на рН рідин організму. Дорослої людини складається з 60% води, рН 7,4. Держави, коли воно називається постійний стан кислотно-лужного балансу. Це є умовою для належного проведення самих фундаментальних процесів життя.
Кислотно-лужну рівновагу тіла може бути порушена. Якщо б не було підкислення, ми говоримо про ацидоз, рН рідини в організмі збільшується, коли справа з алкалозу. Найбільш часто споживаної їжі є кислою, тим більш поширеною проблемою є підкислення тіла. Хронічна форма цієї хвороби може призвести до головного болю, сонливість, зниження настрою, порушення ритму серця та хронічної втоми. Крім того, ацидоз сприяє формуванню довгострокового високий кров'яний тиск, діабет і каменів у нирках. Погіршення кислотно-лужний баланс в кислому сторона також може бути наслідком різних захворювань, в тому числі гіпертензії, діабету, атеросклерозу і захворювань серця.
Мінерали, що містяться в харчових продуктах також може впливати на рН рідин організму. З їх відносні пропорції залежать від того, їжа дії zasadotwórcze (лужна) або кислими. Кращі підкислювачі містять сірку, фосфор і хлор, в свою чергу, zasadotwórcze є кальцій, калій і магній. Як вже зазначалося, більшість продуктів, які є основою нашого раціону його кислотності ефект. Найбільш кислими є: м'ясо, крупи (чим більше, тим більш очищений), білий рис, сир, каву, чай, сіль і солодощі. Однак більшість zasadotwórcze продукти включають в себе фрукти і овочі і менше молочних продуктів (крім твердого сиру). Парадоксально, одним з найбільш підлужування плоди лимонів. З їх кислий смак відповідає органічними кислотами, які не впливають на кислотно-лужний баланс в організмі, для містяться в ньому елементів дуже zasadotwórcze операції.
Для кислотно-лужний баланс організму має не коливатися, важливо збалансувати кислотоутворюючих продуктів у вашому раціоні алкализирующие, тому кожен вечеря, що складається, наприклад, курка з рисом, ми повинні з'їсти велику порцію салату і фруктів на десерт. Крім того, потенційна здатність лужних продуктів для підлужування середовища слабкіше, ніж кислих до підкислення - це ще одна причина, чому ви повинні з'їсти стільки фруктів і овочів. Вплив на кислотно-лужний баланс також прохолодні напої. Мінеральна вода може бути як кислому і лужному рН. Інформація про те, що рН води легко знайти в Інтернеті. Слід також зазначити, що одним з найбільш подкисляющего напоїв, у зв'язку з високим вмістом фосфору, кола - ще одна причина, чому вони слід уникати.
Важливо розуміти, наскільки це важливо для підтримки кислотно-лужного балансу. Хоча людське тіло має декілька механізмів для підтримки рН рідин організму, неправильне харчування може значно заважати йому. Безсумнівно, це ще один аргумент на користь здорового харчування.
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю