ВЗАЄМОДІЇ МІЖ ПРОДУКТАМИ ХАРЧУВАННЯ ТА ЛІКАМИ
Не всі знають, як широко розповсюджений і часто таке явище, лікарських взаємодій і їжу. На жаль, навіть в медичному знанні предмета обмежена, що призводить до того, що понад 50% людей, що регулярно приймати ліки взаємодії відбуваються між прийманням ліків і харчових інгредієнтів.Наслідки дуже відрізняються від нешкідливі, наприклад, дещо нижча ефективність препарату, дуже небезпечно, навіть призводить до смерті.
Поведінка ліки можуть впливати різні інгредієнти, продукти широко вважається дуже здорово, такі як вівсянка, молоко, фруктові соки і хліб з цілісної пшениці. Більшість взаємодій включати прерывающий поглинання і метаболізм препарату. Деякі живильні речовини, такі як волокна, дубильні речовини в чай або кальцій з молочних продуктів може становити 70% від дози препарату не поглинається, що приводить до значного зниження або відсутність терапевтичного ефекту. Прикладом цього є брати тетрациклін групи антибіотиків, фторхінолони в поєднанні з молочними продуктами. Кальцію містяться в них в шлунково-кишковому тракті вступає в реакцію з антибіотиками, примушуючи їх рухатися у вигляді неїстівної для людського організму. Волокно володіє здатністю зв'язувати трициклічні антидепресанти (іміпрамін) і дигіталіс препаратів, що призводить до значного зниження ефективності цих речовин. Інший приклад взаємодії, де відбувається знос поглинання приймає препарати заліза незадовго до або після вживання чаю або кави. Таннины містяться в ньому сформовані заліза дуже важко поглинаючих сполук.
Подібний тип взаємодії є несприятливим потягуючи антибіотики, такі як пеніцилін або еритроміцин, фруктовий сік. Кислому середовищі може призвести до деградації цих речовин з утворенням біологічно неактивними.Взаємодія харчових продуктів і ліків також може мати зворотний ефект, може підвищити і прискорити всмоктування ліків. Теоретично, це явище могло бути корисно, наприклад, при прийомі більш низьку дозу дорогого препарат під час їжі, що дозволить підвищити їх ефективність. Тим не менш, дослідження показують, що такі тести дають непередбачувані результати, тому що реакція організму на ліки дуже індивідуально і залежить від багатьох факторів, які визначають терапевтична доза буде дуже важко. Проведення експериментів на свій розсуд може призвести до передозування, найчастіше в результаті небажаних симптомів. Підвищене поглинання деяких ліків часто пов'язано з наявністю жирів у харчових продуктах. Це може статися, коли препарат буде приймати за годину до, під час або через дві години після їжі, і для речовин, які добре розчиняються у жирі. Такі реакції відбуваються з протигрибкові препарати (гризеофульвін), протипаразитарний (альбендазол), трициклічні антидепресанти, препарати теофіліну і β-блокатори (пропранолол). За останні три з цих груп препаратів симптоми передозування можуть бути настільки небезпечним, що пацієнту може знадобитися госпіталізація. Одним з найбільш небезпечні взаємодії між наркотиками і їжею можуть виникнути в результаті злиття грейпфрута або грейпфрутовий сік з бензодіазепіни (діазепам, алпразолам), статини (симвастатин, ловастатин), противірусні засоби (sankwinawir), імунодепресантами (циклоспорин) та антигістамінні препарати (астемізол). Sipping астемізол грейпфрутовий сік таблетки може призвести до серцевої аритмії і, отже, навіть до смерті. Міститься в грейпфрут флавоноїди і furanokumaryny блокують дію ферментів печінки, відповідальної за метаболізм цих препаратів. Вважається, що повинно бути принаймні 4 години до або після прийому грейпфрута і прийняття лікування. Іншим недоліком є те, що тип взаємодії препаратів, які називаються інгібіторами моноаміноксидази (МАО) і тирамін, який присутній у багатьох продуктах, включаючи сир жовтий, деякі ковбаси, маринована риба, банани, шоколад, боби і вермуту вина. Інгібітори МАО використовуються насамперед як антидепресанти, найбільш поширеними з них є моклобемиду і селегіліном. Під час терапії з цими речовинами, необхідно дотримуватися дієти з низьким вмістом тираміну, в іншому випадку можуть виникнути проблеми серцево-судинної системи, такі як підвищений тиск, гіпертонічний криз, і тахікардії.
Случаи, упомянутые здесь, являются лишь небольшой частью взаимодействия, которые могут возникнуть между лекарствами и едой zażywanymi и ее отдельных компонентов. Не без значения является то, что мы используем пищевые добавки, лекарственные препараты или витаминные добавки, поэтому вы должны помнить, чтобы сообщить своему врачу и внимательно прочитайте пакет листовок на наркотики. Особое внимание должно быть уделено рекомендациям о том, когда принимать лекарства: до, во время или после еды, а с тем, что продукты не должны быть объединены. Це дозволить нам уникнути небезпечних симптомів здоров'я та повною мірою використовувати потенціал терапевтичного використання лікарських засобів.
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю