ЕФЕКТ ПРОБІОТИКІВ І ПРЕБІОТИКІВ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ
Пробіотики (від грецького "Pro BIOS" - життя) є препарати, що містять живі культури бактерій або дріжджів, які благотворно впливають на організм людини було підтверджено в клінічних випробуваннях.
Мінімальна кількість мікроорганізмів, які в момент споживання слід розглядати як пробіотичний продукт 10 6 - 10 7 (в залежності від виду мікроорганізмів) живих клітин на грам продукту або см 3. Мікроорганізми повинні надходити з шлунково-кишкового тракту здорових людей і можуть бути введені в організм у такій формі, які вижили дією соляної кислоти в шлунку, дванадцятипалої кишки, жовчних збережені повної активності в товстій кишці. Сприяють зміцненню здоров'я, активність пробіотичних мікроорганізмів: 1 інгібують ріст патогенних мікроорганізмів: зниження рН навколишнього середовища, для одержання антимікробних речовин та додержання (здатність прилипати) в кишковому епітелії, 2 зміцнення імунної системи - стимулювати створення і діяльність антитіл, 3 сприяють зниженню холестерину в крові і розкладання жовчних кислот у кишечнику, 4 Виробництво вітамінів групи В, вітаміну С і фолієвої кислоти, 5 надання допомоги перетравленню лактози (молочного цукру), що дуже важливо для людей, які страждають від непереносимості лактози, 6 зниження здуття живота як експрес перистальтика кишечника і сприяти створенню стільця, 7 зниження ризику раку товстої кишки, 8 живильні, зволожуючі шкіру і запобігти появі зморшок (косметика пробіотик). Пробіотичних мікроорганізмів основному бактеріями роду Lactobacillus (види: ацидофілін, Casei, Reuteri, Plantarum) іBifidobacterium (види: лонгум, біфідум, essensis) і дріжджів Saccharomyces boulardii. Ці мікроорганізми можуть бути введені у вигляді капсул, саші або ампули і використовуються особливо після лікування антибіотиками. Дуже важлива група продуктів з додаванням пробіотиків. Це в основному доїти зброджених напоїв (йогурт, кефір, пахта, кислого молока), солодкі молочні продукти (молоко, ацидофілін, bifidusowe) і дитячого харчування, але частіше можна зустріти "пробіотик" силосом або фруктові соки.На жаль, термін "пробіотик їжу" не визначено в жодному законодавчому акті, національної чи спільноти, і тому є зловживання. Виробники відзначають його продуктом часто вводять в оману споживачів. Це відноситься в основному до використання біо 'префікс використовується, щоб вказати, пробіотичні продукти. Це позначення може використовуватися тільки в класифікації органічних продуктів. 'Біо' Продукти можуть або не можуть бути пробіотика. Приставка "активов" (например, "Актимель", "Активиа") указывает на специфическую активность продукта, но это не является синонимом пробиотика.Продукты с добавлением пробиотические микроорганизмы должны быть маркированы с информацией о типе и количестве микроорганизмов, и чтобы определить их действие на организм потребителя.
К концу января 2010 года будет опубликован список утвержденных требований, которые должны быть специфическими для видов микроорганизмов, которые применяются. Это также должно быть указано количество клеток, необходимых для достижения здорового функционирования.
Пребіотики є речовинами, які не сприйнятливі до травними ферментами і забезпечує поживне середовище для нормальної бактеріальної флори, що населяють кишечник людини. Олігосахариди являють собою найбільш важливу групу пребіотичних властивостей. Ці складні вуглеводи від 2 до 10 мономери зв'язані глікозидного зв'язку. Зустрічаються в природі в овочах (наприклад, цикорій, артишок, спаржа, пори року, цибулю) і зерна і в молоці, яке містить до 130 різних олігосахаридів. Они также добавляются в пищевые продукты в качестве загустителей и наполнителей, заменителей жиров и сахарозы (особенно инулин). Пребиотики способствовать сокращению роста многих патогенных бактерий, присутствующих в кишечной флоре, которая не в состоянии сломать олигосахариды на мономеры и их использование. Пребиотики являются полезными при лечении запоров и способствовать абсорбции кальция, снижают уровень холестерина и могут быть использованы в профилактике и лечении острой диареи.
Продукти, що містять пробіотичні мікроорганізми та пребіотик речовини називаються синбіотики. З цією комбінацією, можна зміцнити здорові дія пробіотиків.Вибір пробіотичні продукти слід пам'ятати всякий раз, коли читає етикетку. Харчування пробіотичних і пребіотичних продуктів може захистити людину, принаймні частково, від багатьох, так званих. "Хвороб цивілізації" і поліпшити здоров'я літніх людей.
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю