Продавець ⭐FRESH⭐-натуральні препарати та косметика розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7322 відгуків
Актуальные цены и срок доставки уточняйте у менеджера
Алішера Навої 69, Київ, Україна
+380 (95) 682-34-54
⭐FRESH⭐-натуральні препарати і косметика

Що таке клейковина?

Що таке клейковина?

 08/19/2016  команда здоров'я і краси  Цікаво , що Feed  0

 

пшениця

1219

акції

Поділитися з FacebookПочати в Twitter

Що містить глютен в їжі? Наскільки небезпечний і для кого?

Все популярно - це безглютенова дієта в меню. Фахівці освячують все, що заздалегідь підготовлене для глютен-ентеропатії, щоб повністю відключитися від меню. Але яка щедрість ви собі уявляєте і які консолі, які можуть завдати організму і ніжне стан здоров'я?

Глибокий відповідь на це питання дає проф. Доктор Веселка Дулева, національний консультант МОЗ з питань харчування і дієтології, цитує агентство BGNES .

Invalid domain: googleusercontent.com

Клейковина представляє собою специфічну суміш китів (проліну), вона ущільнюється у вигляді пшениці в ендоспермі зерен - пшениця і всі види пшеничного пшениці - лімузин, камуфляж і тритікале, ячмінь, жито, овес.

Клейковина будує зерно зерна і виконує функції резервного кита, який забезпечує розвиток росту рослин. Це цінно завдяки своїм високоточним властивостями, що визначає якість випічки зернових культур, надаючи еластичність тіста, допомагаючи проковтнути його і утримуючи його форму в контакті, визначає екстремальну текстуру та тип випічки. Вміст клейковини визначає якість борошна для виробництва хліба.

Увага, зосереджена на продукти, що містять глютен, пов'язано з тим, що близько 1% усієї популяції в Європі має хронічне аутоімунне захворювання - энтеропатию клейковини (целіакію), яка розвивається у генетично схильних людей. Незалежно від того, що хвороба може розвинутися в осіб з генетичною схильністю в будь-якому віці, часто буває 5 років і дітонародження у дітей в ранньому і ранньому дитинстві.

При вживанні продуктів харчування, ексфоліатор клейковини, імунна система у хворих на целіакію утворює антитіла проти клейковини, що пов'язано з серйозними порушеннями структури та функції слизової оболонки рота, викликаючи порушення в переробці поживних речовин і приводячи до недоліків в їжі, втрата ваги і відсутність росту у дітей.

Целіакія зазвичай проявляється з численними симптомами з боку сизомалитарной системи, такими як рогівка, діарея, гладкість, нудота, біль у шлунку і т. Д., Але вона також може не мати виражених симптомів. Залишаючи без лікування, клейковина ентеропатія пошкоджує багато інші органи і збільшує ризик хронічного захворювання.

Часто зустрічається при целіакії - це нецеллюлярная чутливість до клейковини, яка не є аутоімунним захворюванням, і не супроводжує ушкодження слизової оболонки тонкого хробака з її серйозними наслідками, але розвиває симптоми, схожі з тестами з глютенной ентеропатією. Це може зробити благотворний вплив на зменшення або усунення глютену від годування, в залежності від проблеми.

Єдиним методом лікування ентеропатії клейковини є застосування безглютенової дієти впродовж всього життя, яка виключається із-за відсутності продуктів, що містять глюкозу. При застосуванні на безглютенової дієті досягається зниження і усунення симптомів, нормалізація слизової оболонки рота, нормальний ріст і розвиток у дітей і хороше здоров'я у всіх вікових групах.

У людей з целіакію і в багатьох невеликих кількостях клейковини вона може викликати побічні реакції і симптоми в організмі, з-за чого необхідно суворо стрибкоподібне на неживій дієті і виключення всіх можливих змін клейковини протягом усього життя.

Чим більше хорів, мають энтеропатию клейковини, вони можуть включати овес у своєму харчуванні, без пороку, вони не можуть негативно вплинути на спрагле здоров'я. На противагу цьому, уникаючи включення вівса і його продуктів в безглютенової дієти з-за можливого попадання пшениці, жита чи ячменю в овес після збору врожаю, транспортування, зберігання і переробки. З цієї причини овес в їжі, представлений як «безглютенові продукти, спеціально виготовляється, готується та / або піддається спеціальній обробці, так що пшениця, жито і ячмінь або технічні кірки не піддаються впливу.

З безглютенової дієти ви не можете просто відключити терту їжу, що містить глютен, але помаду так званого. «Приховати клейковину» у продуктах харчування, напоях і харчових добавках.Для виробництва багатьох продуктів, наприклад, можуть бути додані пшеничні продукти з технологічним призначенням - загущувач і т. Д., З-за яких клейковина може бути виявлена в мінімальних кількостях або випадково забруднена в якості домішок (наприклад, клейковина у винній ніші, цукровій пудрі, м'ясо або молочні продукти, гарбуз, перець, шоколад, картопляні чіпси, пудинги, сиропи, пшеничні висівки в партіях з іншими культурами буряків або бобів і т. д.).

При купівлі продуктів харчування та харчових продуктів для приготування їжі людям з глютеновою ентеропатією слід вибирати продукти, які є «безглютеновыми». В цілях забезпечення здорових людей, які прагнуть зберегти вільну дієту, європейське і національне законодавство вимагають ретельного догляду за етикетками продуктів харчування. Вони повинні бути проінформовані, якщо вони містять інгредієнти, що містять глютен, і є у продуктів «безглютеновое» позначення.

Повне виключення продуктів, що містять глюкозу, створює ризик поганого прийому рослинних волокон, заліза , вітамінів групи В, кальцію і т. Д., З-за чого слід застосовувати безголосну дієту для надійного діагнозу, після чого необхідно вивчити необхідні дослідження спеціаліста коли доведена необхідність розпилення на дієтичний режим.

Дієта для людини з глютен-ентеропатією повинна ґрунтуватися на принципах здорового харчування.Те, що поспіх повна, збалансована і диверсифікована, щоб задовольнити потреби енергії та поживних речовин в відповідному віці. Зерна і насіння, які не є клейковинами і можуть використовуватися в раціоні целіакії, ревматизму, проса , вугра , кіно , амаранту, чіа і т. Д.

Картопля, всі фрукти і овочі , боби , горіхи , м'ясо, риба , яйця , молоко, молочні продукти, спеції, цукор і мед не підходять для клейковини і вологі зі всіма продуктами, які не є клейковинами для виробництва здорового та повноцінного харчування в особі з целіакією.

Необхідно уникати клейковини в готових до вживання харчових продуктах і запобігати забрудненню продуктів без глютену невеликою кількістю клейковини.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner