Дієта для тих, хто одужує
Коли ми хворіємо, тобто майже не хочеться, хочеться в основному пити, але як тільки справа йде на поправку, ми відразу прямуємо до холодильника. Звичайно, коли людина ще не цілком здоровий, то про готування їжі не може бути й мови, а чогось смачненького все ж хочеться з'єднання їсти. Не варто заїдати відчуття голоду цукерками і тістечками, бо цим ти тільки додаси роботи своєму ШКТ, а значить, організм буде витрачати менше енергії на подолання вірусів. Солодощі лише обтяжують підшлункову залозу, що загрожує виникненням ускладнень. Якщо ви зовсім не можете жити без солодкого - їжте горіхи і фрукти! Пам " ятайте, що горіхи корисно їсти не більше 5-6 на день. Також корисно вживати знежирений йогурт, нежирне м'ясо (курячу грудку). Білок забезпечить швидке відновлення пошкоджених вірусами клітин, а амінокислота цистеїн зробить менш в'їхав язкою слиз в носі.
Що корисно їсти видужуючому?
Під час одужання корисно їсти помідори, огірки, відварні і тушковані овочі, зелень і авокадо. Ці продукти містятьбіо-активні речовини, які зміцнюють імунну систему.
Напої варто вживати без кофеїну, ідеально підходить озонована і збагачена сріблом мінеральна вода, фруктовий сік і різні морсі.Таке питво допоможе швидше вивести токсини з організму.
Корисні також родзинки, курага, банани і яблука, айва, ківі, інжир, смородина, ожина, обліпиха, брусниця, чорниця. Ці ягоди і фрукти значно полегшують дихання і роботу серця, яке перевантажене при лихоманці. Також фруктово-ягідна суміш стимулює роботу нирок, насичує організм вітамінами і підвищує імунітет.
При одужанні звичайно ж не обійтися без цитрусових.Мандарині, апельсини, лимони, грейпфрути, а також овочі жовтого і оранжевого кольору, такі як гарбуз і моркву містять противірусні вітаміни А, Е, С, а також особливі речовини біофлавоноїди, які допомагають у їх кращому засвоєнні. У цитрусових фруктах, на відміну від інших, немає ферментів, які руйнують вітамін С.
Горіхи і абрикосові кісточки багаті рослинним білком, поліненасищени жирними кислотами, містять багатовітаміну Е та мікроелементів селену, що ефективно стимулює імунну систему.
Корисно також вживати під час одужання і рибу, вівсянку, боби, яйця, квасоля і горох-все це сприяє зміцненню імунітету.
Що шкідливо вживати видужуючому?
З'єднання їдені у великій кількості хлібні вироби та макарони значно затягують ваше одужання. Надлишок вуглеводів - це велика і небажана навантаження для підшлункової залози.
Всупереч всім відомому поняттю про цілющу дію бульйону, міцні м'ясні бульйони, а також яловичина, телятина, свинина, баранина не найкраща їжа для видужуючого людини. М'ясо - це досить важка їжа. Коли ми хворіємо, то найчастіше втрачаємо апетит, тому що переварювання їжі вимагає великих витрат енергії, а наш організм намагається по-максимому економити сили для захисту від вірусів.Звичайно, це не означає, що тепер ні в якому разі не можна давати хворов на людині міцний бульйон, давати його можна, але бажано зварений на нежирному курячому м ясі або м'яким ясі індички.
Соління, копченості, гострі приправи, кока-колу і кави також не варто вживати видужуючому людині, так як ці продукти дратують що стала чутливою під час хвороби слизову оболонку шлунку і кишечника.
Також з раціону слід виключити жирні продукти (у тому числі це стосується і молочної продукції). Через зниження активності травних ферментів шлунок насилу перетравлює жирну їжу.
Не варто також їсти салати із сирої білокачанної капусти, редису, ріпи і брукви. Сирі овочі сильно перевантажують ШКТ і погано засвоюються, надаючи надто сильне сокогонное дію.
- Змінюється парадигма в терапії першої лінії раку легенів?https://doc.ro/sanatate/se-schimba-paradigma-in-terapia-de-prima-linie-a-cancerului-pulmonarЧитать статью
- Гормональні проблеми у чоловіківhttps://doc.ro/sanatate/problemele-hormonale-la-barbatiЧитать статью