Какао містить вітамін D2
Какао містить вітамін D2
09/27/2018 команда здоров'я і краси Цікаво , що Feed 0
142
акціїПоділитися з FacebookПочати в Twitter
Несподіваний джерело вітаміну D2 показав учнів - какао.
Німецькі вчені виявили невідомий джерело вітаміну D2, який важливий для здорових продуктів какао і какао.
Щодо високоякісний вітамін D2 міститься в какао-маслі і чорному шоколаді, створений хімічний аналіз. У чорному шоколаді вміст вітаміну D2 становить від 1,90 до 5,48 міліграма на 100 г продукту, що становить від 13 до 36% мінімальної рекомендованої добової дози 15 мікрограмів, зазначеної Європейським органом з безпеки харчових продуктів ESFA для щоденного прийому для вітаміну D.
Група науковців з Німецького інституту сільськогосподарських і харчових наук Університету Мартіна Лютера і Федерального інституту харчування і харчових продуктів Макс Рубнер встановили вміст вітаміну D2 в какао-бобах та продуктів, що містять какао, з допомогою рідинної хроматографії-тандемною мас-спектрометрії. Технічні результати опубліковані в спеціалізованому виданні Food Chemistry .
Вітамін D міститься в двох основних формах, відомих як вітамін D2 (холекальциферол) та вітамін D3 (ергокальциферол). Вітамін D2 міститься в рослинних продуктах, а вітамін D3 - в м'ясі, яйцях і рибі. Вітамін D3 виготовляється повністю з шкіри під впливом ультрафіолетової вовчака на сонці. Таким чином, хор отримує більше 90% необхідної кількості вітаміну D. Інше заготовлено з їжі - головним чином з-за плавною риби чи яєць. Вітамін D2 зустрічається в зморшках, але шкіра, схильна до впливу сонця, частіше зустрічається . При приготуванні вітаміну D зменшується до 40-90% від початкового вмісту, в залежності від способу його приготування, повідомляється в аналізі, опублікованому в Food Chemistry в 2014 році.
Згідно з дослідженням учених з Університету Суррея, Англія, опублікованому в Американському журналі клінічного харчування 1 серпня 2017 року, вітамін D3 більш ефективний, ніж вітамін D2 протягом зими, коли він зменшує подачу сонця і рекомендує переглянути рецепти обох форм вітаміну D, краще вітаміну D3.
Дефіцит вітаміну D призводить до зниження абсорбції кальцію і фосфору. В результаті тривалий дефіцит вітаміну D негативно впливає на мінералізацію кістки. Відсутність вітаміну D може викликати не тільки остеопороз, але і збільшує ризик розвитку діабету.Підтримання необхідного рівня, за винятком зміцнення імунітету, підвищує ефективність роботи головного мозку.
Согласно Европейскому агентству по безопасности пищевых продуктов - EFSA, урожаи здоровья витамина D, пронумерованные в публикации агентства в 2010 году, являются: поддержание иммунной системы, уменьшение воспалительных процессов, поддержка мышечной системы и сердечно-здоровой системы, а также сокращение от риска проблем с костью в хоре за 60 лет ежедневного приема, это подтверждается в темной публикации в 2011 году
Згідно Управлінню з контролю за продуктами і ліками FDA, FDA, постачання кальцію і вітаміну D, особливо збалансованого раціону, поряд з фізичною активністю, можуть знизити ризик розвитку остеопорозу. Аналогічне спостереження також зазначено в інструкціях Міністерства охорони здоров'я Канади з 2000 року.
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю