Переваги імбирного чаю або як «золото з кухні» допомагає вам
Імбирний чай , який вживається в помірних кількостях, має багато переваг для нашого здоров'я завдяки антиоксидантним, протизапальним, антистресовим і противірусним ефектами. Ми називаємо це золотом на кухні не тільки з-за свого кольору, але й з-за безлічі переваг, які воно приносить нашому здоров'ю. Імбир не входить в число найпопулярніших прянощів в нашій країні, але в західній кухні він є важливим інгредієнтом для багатьох страв, особливо в поєднанні з часником.
Імбир пропонує чудовий смак їжі, але також є одним з найпопулярніших видів настою. Імбирний чай володіє сильним ароматом і володіє такими ж якостями, що і корінь, з якого він видобувається. Щоб зберегти якомога більше, переважно розмножуватися з використанням малинового імбиру замість комерційно доступних чайних пакетиків.
Ви можете тримати імбир в холодильнику протягом місяця або заморозити його, щоб отримати його в будь-який час, коли вам потрібен імбирний чай.
Доброго ранку
Імбирний чай рекомендується вагітним жінкам, тому що він успішно зменшує ранкову нудоту. Можна випити чашку чаю вранці і один опівдні, чай несолодкий і не дуже гарячий. Це зменшить кислотність шлунка і почуття нудоти .
Той же ефект імбирного чаю корисний і людям з поганими рухами : ви можете випити чашку чаю, перш ніж виїхати на машині чи літаку. Це також рішення, яке також стосується пацієнтів, у яких блювання викликана іншими захворюваннями: рак і хіміотерапією, захворюваннями травлення, печінки і т. Д.
Холод лікує швидше
Вже не секрет, що імбирний чай входить у десятку найбільш рекомендованих ліків від застуди і грипу. Це пов'язано з дуже високим вмістом антиоксидантів, а також з його сильним ароматом. Боротьба з бактеріями і вірусами є відхаркувальним і антифебрильным.
Імбирний чай очищає ніс і пазухи, заспокоює біль у горлі, знижує жар і є дуже хорошим тонізуючим засобом, поліпшує загальний стан організму. Однак слід звернути увагу на комбінації з нестероїдними анальгетиками, оскільки вони можуть взаємодіяти з речовинами в їх складі і викликати кровотечу.
Менше проблем з травленням
З цієї точки зору імбир має як переваги, так і недоліки. При надмірному вживанні більше 3 чашок щоденного чаю можуть викликати проблеми з травленням, такі як розлад шлунка. У разі контрольованого споживання, воно має абсолютно протилежний ефект і може позбавити від багатьох неприємних симптомів.
Імбирний чай зменшує здуття живота і метеоризм, заспокоює симптоми розладу шлунка і діареї і регулює кишковий транзит. Крім того, імбир володіє сильним антиспастическим дію і захищає слизову оболонку шлунка. Його також можна їсти після рясної їжі з високим вмістом білка і вуглеводів, або у людей з повільним і важким травленням.
Протизапальний ефект зменшує біль
Імбирний чай може успішно замінити ібупрофен при біль низької і середньої інтенсивності. Це може допомогти при головних болях, м'язах, менструальних і суглобових болях. Безумовне правило - не поєднувати його з наркотиками, а покладатися виключно на його вплив.
Наріжте кілька шматочків імбиру без шкірки і покладіть їх у миску з літром окропу, почекайте 15 хвилин, потім пийте настій протягом дня, наповнюючи воду водою. Ви можете проводити лікування протягом 3-4 днів, один раз на місяць, під час менструального періоду або коли біль у суглобах посилюється.
Зміцнення імунної системи
Імбирний чай зміцнює імунну систему за рахунок концентрації антиоксидантів і активних речовин. Імбир багатий калієм, цинком, кальцієм і магнієм, а також вітамінами В6, С і D.
Важливо знати, що імбир значно зменшує стрес і втому, деякі з найбільших ворогів здорової імунної системи.
Додайте 2 чайні ложки лимонного соку в свій імбирний чай, і ви отримаєте чарівне зілля для імунітету, яке ви можете регулярно використовувати в холодну пору року.
Поліпшується кровообіг
Імбирний чай надає чудове вплив на кровообіг. Він допомагає оксигенації мозку і, опосередковано, у боротьбі зі стресом, покращує пам'ять і підвищує увагу.
Тримайте свої кровоносні судини здоровими, і ви зможете позбутися від проблем з кровообігом, з-за яких у вас завжди холодні руки і ноги. Більше того, деякі дослідження показали підвищення рівня еритроцитів у людей, які п'ють імбирний чай. Еритроцити - це еритроцити, які переносять молекулярний кисень між тканинами органів.
Протипоказання до імбирного чаю
Хоча список переваг багатий, імбирний чай також має деякі ризики, особливо при щоденному вживанні в дуже концентрованих і більших кількостях. Ви не повинні використовувати більше 100 грамів імбиру в день. Ідеальне кількість для інфузії - 2-3 столові ложки (від 40 до 60 грам) малинового імбиру в одному літрі води.
Занадто багато імбиру може викликати проблеми з травленням, такі як діарея або почуття блювоти. З-за тонізуючого ефекту імбирний чай може викликати безсоння, тому рекомендується не вживати його після 4 годин дня.
Пити імбирний чай для діабетиків все ще під питанням. Хоча деякі спеціалісти говорять, що немає ніяких ризиків, були випадки, коли занадто багато імбирного чаю знижувало рівень глюкози в крові.
Імбир є хорошим протинабрякову і протизапальну засобом, але в той же час розріджує кров, що може стати проблемою для пацієнтів, які страждають захворюваннями крові. А тим, хто страждає гіпертонією, потрібно поговорити з навколишнім середовищем, перш ніж вживати імбирний чай, тому що ліки, пов'язані з гіпертонією, можуть настільки підсилити ефект, що артеріальний тиск буде надто низьким.
Для вагітних імбирний чай рекомендується тільки в перші 3-4 місяці вагітності і не більше 2 чашок в день. Деякі експерти стверджують, що надлишок може викликати токсичність, впливаючи на плід. Ті ж ризики відносяться до жінок, які годують груддю. Щоб переконатися у відсутності проблем, поговоріть зі своїм лікарем.
Ще один неприємний ефект імбирного чаю полягає в тому, що він може погіршити ефект знеболювання і суперечить тим, хто збирається оперувати.
Як зробити чай з кореня імбиру?
Це легко приготувати. Перед тим, як почати готувати чай, вам знадобиться 5 см імбиру і півтори чашки або дві чашки води. Тоді просто дотримуйтесь простій процедурі підготовки.
Зніміть корінь імбиру і наріжте тонкими скибочками, щоб насолодитися повною кількістю імбиру, який ви використовуєте.Відварити скибочки у воді 10 хвилин. Якщо ви бажаєте отримати більш сильний аромат, варіть їх 20 хвилин і додайте більше імбиру.Зупиніть вогонь і дайте настоятися чаю. Якщо хочете, додайте лимонний сік і / або мед, якщо хочете побалувати його або надати йому особливий смак. Насолоджуйтеся закінченням смачного імбирного чаю.
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю