Чай з кульбаби: які переваги він дає і як його можна приготувати
Надзвичайно непопулярний, можливо, через гіркого смаку, чай з кульбаби є одним з найбільш потужних природних детоксификаторов. Листя кульбаби, з яких готують настій, багаті клітковиною, білками і вуглеводами, а також вітамінами і мінералами: комплексними вітамінами вітамінів А, Е, К, С і Ст.
Які переваги чаю з кульбаби
Чай з кульбаби допоможе вам видалити токсини з організму з усієї надлишком води. Це має переваги на декількох фронтах. З одного боку, ваша печінка і нирки будуть працювати на повну котушку і не захворіти. З іншого боку, ви будете худнути повільно і впевнено, позбавляючись від здуття живота, целюліту і черевної порожнини. Звичайно, чай може діяти не поодинці, але при правильному харчуванні і великій кількості занять спортом.
Кульбаба також видаляє токсини з шкіри, діючи як антисептик і протизапальний засіб. Ви можете лікувати прищі в легких формах, чорні або червоні плями, легкі грибкові інфекції, роздратування і екземи. Деякі лікарі рекомендують чай з кульбаби і пацієнтам з псоріазом або себорейним дерматитом для пом'якшення неприємних симптомів.
Володіючи протизапальними властивостями, кульбаба може запобігати захворювання, так як відомо, що багато хвороб виникають як наслідок запального процесу в організмі.
На травному рівні чай з кульбаби допомагає при запорах, гастритах і може полегшити розлад шлунка або харчові отруєння. Збільшує секрецію жовчного міхура, регулює транзит інсуліну і дисбаланс в апетиті.
Чай з кульбаби знижує рівень холестерину в крові. Дослідження, проведене в 2012 році на мишах, показує, що чай з кульбаби володіє здатністю знижувати рівень «поганого» холестерину (LDL-холестерину) у крові, а також тригліцеридів шляхом інгібування ферментів, відповідальних за перетравлення жиру.
Інші переваги чаю кульбаби відзначені на серцево-судинному рівні:• Покращує кровообіг
• знімає варикоз і геморой
• знижує рівень цукру в крові
• Збільшує діурез
Як зробити чай з кульбаби
Настій готують з листя рослини, природно висушених. Додайте столову ложку на 250 мл окропу.
Пийте до 2 чашок чаю з кульбаби в день. Однак, щоб уникнути потенційних негативних наслідків, поговоріть з лікарем перед адміністрацією.
Некоторые люди предпочитают варить всю пападию, чтобы приготовить чай, в то время как другие просто используют корни - независимо от того, как вы предпочитаете использовать растение для приготовления чая, польза от этого одинакова.
Побочные эффекты чая одуванчика
Как правило, чай из одуванчика не имеет побочных эффектов, это растение безопасно для употребления.
Существуют, однако, исключения, иногда этот чай вызывает аллергические реакции. Перхоть также может вызвать контактный дерматит у людей, которые чувствительны с этой точки зрения.
Чай из одуванчика может взаимодействовать с некоторыми лекарственными средствами, включая диуретики или антибиотики. Поэтому желательно прочитать проспект лекарств, которые вы принимаете, а также проконсультироваться с врачом по поводу употребляемых чаев.
Как собрать одуванчики для чая
Не имеет смысла покупать одуванчики для чая в теплое время года, особенно если у вас есть его в своем саду. Если вы уверены, что одуванчики, которые вы собираете, не обработаны токсичными веществами, вы можете использовать их без проблем.
Ретельно вимийте кульбаби після збору і залиште на 15-20 хвилин в банку з водою. Тільки тоді ви зможете використовувати їх для приготування чаю.
Якщо ви збираєтеся використовувати коріння кульбаби, ретельно вимийте їх, відріжте і покладіть на деко, який ви будете зберігати в духовці при температурі 180 градусів протягом 2 годин. Потім ви будете використовувати 1-2 чайні ложки кореня на чашку чаю.
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю