Продавець ⭐FRESH⭐-натуральні препарати та косметика розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7459 відгуків
Актуальные цены и срок доставки уточняйте у менеджера
Алішера Навої 69, Київ, Україна
+380 (95) 682-34-54
⭐FRESH⭐-натуральні препарати і косметика

Споживання вітамінів і ризик раку: зв'язки і наслідки

Вітаміни завжди рекламувалися як панацея, часто з профілактичною роллю в розвитку раку. Не випадково за останні 50 років сталося неймовірне збільшення споживання вітамінних добавок.

вітаміни ризик розвитку раку

В даний час кожен третій дорослий американець регулярно споживає полівітаміни і мультиминеральные добавки.Недавні попередні дослідження показали, однак, що надмірні дози вітамінів можуть чинити шкідливий вплив на здоров'я, іноді навіть викликаючи рак . Негативний вплив на здоров'я, мабуть, справедливо як для здорових людей, так і для людей з надмірною вагою. рекомендовані добавки.

В даний час Американський інститут громадської охорони здоров'я не може сперечатися ні за, ні проти використання полівітамінних комплексів для запобігання виникнення різних хронічних станів і, побічно, раку.

Огляд клінічних випробувань за останні 20 років, представлений на конференції Американської асоціації з вивчення раку в 2015 році, виявив глобальне зростання ризику раку серед споживачів вітамінів. Посиланнями були два клінічних випробування, одне з яких було опубліковано в 2011 році, яке виявило глобальне зростання ризику раку передміхурової залози, пов'язаного з надлишком вітаміну Е, і друге, опубліковане в 1990-х роках, яке показало, що дози Підвищений бета - каротин пов'язаний з підвищеним ризиком розвитку раку легенів у курців і тих, хто піддається впливу азбесту.

Дані, представлені цими дослідженнями, були досить скромними і, звичайно, предметом суперечок для онкологічного співтовариства. Навпаки, систематичний огляд понад 35 незалежних міжнародних досліджень показав переваги у зниженні захворюваності різними видами раку, таких як рак товстої кишки, у разі споживання вітаміну D або раку простати, пов'язаних зі споживанням. токотриенола, кофактор у натуральному вітаміні Е.

Крім того, підвищені сироваткові рівні вітаміну В6 , фолієвої кислоти і метіоніну пов'язані зі зменшенням ризику раку легенів, і дослідження показали значне зниження ризику раку легенів, незважаючи на те, що ці пацієнти курили чи ні.

Не було показано жодної користі для здоров'я антиоксидантів, і, крім того, була підозра на збільшення захворюваності на рак і навіть загальної смертності. Замість цього, для зв'язку між споживанням фолієвої кислоти і ризиком розвитку раку, все більш складно. Існує доказ того, що фолат знижує ризик раку молочної залози і раку товстої кишки. Мабуть, щоденне споживання фолієвої кислоти від 150 до 400 мікрограмів значно знижує ризик розвитку раку молочної залози, аналогічно більш низьким дозам в 150 мікрограмів, але не вище 400 мкг, і попередні дані показали, що збільшення дози фолата збільшує ризик розвитку раку.

У патофізіологічних механізмах можна знайти можливе пояснення того, що надлишок вітамінів може стимулювати розвиток і прогресування раку. Ракові клітини сильно метаболизированы. Споживання вітамінів порівняно з нормальними нормальними клітинними потребами може стати паливом для пухлинних клітин, сприяючи / стимулюючи їх ріст.

Збільшення кількості вітамінів, які перевищують їх метаболічні можливості в організмі, може призвести до накопичення метаболітів з негативними наслідками для здоров'я. Це особливо вірно стосовно антиоксидантів. Окислювальні компоненти використовуються імунною системою і служать індикаторами для синтезу захисних білків. Завжди існує баланс між окислювачами і антиоксидантами, і їх дисбаланс може мати наслідки для здоров'я.

Завжди, коли мова йде про здорове харчування, виникає спокуса вдатися до вітамінних добавок в ідеї зміцнення дієти.Цілком очевидно, що споживання вітамінів не підтримує збалансоване і здорове харчування , а надлишкове споживання вітамінів може привести тільки до хибного відчуття безпеки і потенційного зниження строгості раціону з можливими наслідками.

Висновок полягає в тому, що як здорові, так і хворі люди можуть вдаватися до полівітамінним добавок. Рекомендація спрямована на дозу, яка повинна відповідати потребам організму. Думка більшості експертів полягає в тому, що мульти-мінералів і мультивітаміни приносять незначну користь. Будь-який надлишок, безсумнівно, може мати негативні наслідки для організму. Крім того, прийом добавок не може замінити збалансоване і правильне харчування.

Ось деякі конкретні рекомендації, які пацієнти повинні мати на увазі:

- Витамины не используются в качестве замены здорового питания. Старайтесь получать витамины и минералы, в которых нуждается ваше тело, с помощью сбалансированной, сбалансированной диеты, которая содержит достаточно фруктов и овощей.

- «Обычные» добавки следует давать только по рекомендации и под наблюдением врача, особенно если он обнаруживает, что в организме есть дефицит.

- Не принимайте огромные дозы или не превышайте рекомендуемые дозы витаминов и минералов. Научные данные свидетельствуют о том, что это может быть вредно.

- Цільові добавки, коли мова йде про конкретні вітамінах, що вводяться в правильних дозах певним людям або певним групам населення, які можуть бути корисними.

- В цілях використання добавок дотримуйтесь рекомендацій, прийнятим медичними працівниками, або порадою лікаря. Найголовніше, щоб ваш лікар рекомендував аналізи крові, оскільки вони вимірюють рівень у сироватці (крові) певних вітамінів і мінералів. На підставі результатів аналізів крові лікар порекомендує добавки, необхідні організму.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner