Споживання рибного м'яса може запобігти депресії
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), депресія є основною причиною непрацездатності (обмеження діяльності людини) в усьому світі. Тому дуже важливо розуміти механізми, які призводять до депресії, і способи, якими ми можемо зменшити ризик депресії.
У декількох дослідженнях повідомляється, що споживання риби пов'язане зі зниженням ризику депресії, пише medicalxpress.com. Тим не менше, ці дослідження залишаються суперечливими за невідповідностей між деякими дослідженнями з-за методу, який вони використовували для оцінки депресії, і тому, що ніхто точно не встановив, яка доза необхідна для впливу на депресію.
Група японських дослідників недавно продемонструвала, що помірне споживання риби рекомендується для запобігання депресії серед літніх японців.
Ютака Мацуока і його колеги з Національного онкологічного центру Японії досліджували зв'язок між споживанням риби і ризиком діагностики основного депресивного розладу в Японії.
У дослідженні взяли участь 1181 осіб у віці від 63 до 82 років, у яких інформація про їх раціоні була зібрана протягом 25 років, тому що ці люди були частиною іншого проспективного дослідження. Психіатричне обстеження проводилося для кожного з цих осіб з використанням як стандартних опитувальників, так і оцінки підготовленими психіатрами.
Автори дослідження оцінили активні інгредієнти в рибі, які, як вважають, опосередковує ефект антидепрессии, які являють собою поліненасичені жирні кислоти, такі як ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DPA) . Дослідження показало, що взаємозв'язок між споживанням риби і основним депресивним розладом має не простий лінійний профіль, а спостерігається так званий зворотний асоціацію у формі J. Низький ризик розвитку серйозної депресивного розладу спостерігався у людей, які в середньому споживали 111 грамів риби в день, 307 мг / день EPA або 123 мг / день DPA.
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю