Продавець ⭐FRESH⭐-натуральні препарати та косметика розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7433 відгуків
Актуальные цены и срок доставки уточняйте у менеджера
Алішера Навої 69, Київ, Україна
+380 (95) 682-34-54
⭐FRESH⭐-натуральні препарати і косметика

Споживання рибного м'яса може запобігти депресії

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), депресія є основною причиною непрацездатності (обмеження діяльності людини) в усьому світі. Тому дуже важливо розуміти механізми, які призводять до депресії, і способи, якими ми можемо зменшити ризик депресії.

У декількох дослідженнях повідомляється, що споживання риби пов'язане зі зниженням ризику депресії, пише medicalxpress.com. Тим не менше, ці дослідження залишаються суперечливими за невідповідностей між деякими дослідженнями з-за методу, який вони використовували для оцінки депресії, і тому, що ніхто точно не встановив, яка доза необхідна для впливу на депресію.

Група японських дослідників недавно продемонструвала, що помірне споживання риби рекомендується для запобігання депресії серед літніх японців.

Ютака Мацуока і його колеги з Національного онкологічного центру Японії досліджували зв'язок між споживанням риби і ризиком діагностики основного депресивного розладу в Японії.

У дослідженні взяли участь 1181 осіб у віці від 63 до 82 років, у яких інформація про їх раціоні була зібрана протягом 25 років, тому що ці люди були частиною іншого проспективного дослідження. Психіатричне обстеження проводилося для кожного з цих осіб з використанням як стандартних опитувальників, так і оцінки підготовленими психіатрами.

Автори дослідження оцінили активні інгредієнти в рибі, які, як вважають, опосередковує ефект антидепрессии, які являють собою поліненасичені жирні кислоти, такі як ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DPA) . Дослідження показало, що взаємозв'язок між споживанням риби і основним депресивним розладом має не простий лінійний профіль, а спостерігається так званий зворотний асоціацію у формі J. Низький ризик розвитку серйозної депресивного розладу спостерігався у людей, які в середньому споживали 111 грамів риби в день, 307 мг / день EPA або 123 мг / день DPA.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner