Все про флавоноїди: що воно таке і які у них переваги
Біофлавоноїди являють собою групу сполук рослинного походження, званих поліфенольними сполуками. Їх також називають флавоноїдами. Існує від 4000 до 6000 відомих різних типів. Деякі флавоноїди використовуються в медицині, як добавки або для інших цілей, що сприяють нашому здоров'ю.
Флавоноїди містяться в певних фруктах, овочах та інших продуктах, таких як чорний шоколад і вино. Вони володіють сильними антиоксидантними властивостями. Наскільки корисно? Антиоксиданти можуть боротися з вільними радикалами. Вважається, що шкідливу дію вільних радикалів грає роль в будь-яких умовах, від серцево-судинних захворювань до раку. У той же час антиоксиданти можуть допомогти організму впоратися навіть з алергією і вірусами.
Крім вітамінів і мінералів, фрукти і овочі є важливим джерелом флавоноїдів з сильною роллю антиоксиданту.Флавоноїди блокує ангіотензинперетворюючий фермент, що блокують ферменти циклооксигенази, які розкладають простагландини і запобігають агрегацію тромбоцитів. Крім того, він захищає судинну систему, яка транспортує кисень і поживні речовини до клітин.
Які переваги флавоноїдів?
Флавоноїди є антиоксидантами, і ви, ймовірно, знаєте деякі з них, такі як вітаміни С і Е і каротиноїди. Ці сполуки можуть захистити ваші клітини від дії вільних радикалів. Вільні радикали - це токсини в організмі, які можуть впливати на здорові клітини. Коли це відбувається, дія називається окислювальним стресом .
Інші антиоксиданти, такі як флавоноїди, не виявляються у високих концентраціях в крові як таких. Але вони можуть впливати на перенесення або активність більш сильних антиоксидантів, таких як вітамін С, по всьому організму.
Мають антиоксидантні властивості
Дослідники кажуть, що флавоноїди можуть допомогти в багатьох проблемах зі здоров'ям. Їх можна використовувати в терапевтичних або захисних цілях. Крім того, флавоноїди можуть впливати на здатність вітаміну С поглинатися і використовуватися нашим організмом.
Дослідники також говорять, що антиоксиданти, такі як флавоноїди, діють в організмі людини різними способами, і одна з особливостей полягає в тому, що флавоноїди захищають і навіть збільшують ступінь захисту антиоксидантів в організмі.
У них є потенціал для боротьби з алергією
Алергічні захворювання можуть добре реагувати на прийом флавоноїдів. Серед цих захворювань:
- атопічний дерматит;
- алергічний риніт ;
- алергічна астма.
Розвиток алергічних захворювань часто пов'язане з надлишком окисного стресу в організмі. Флавоноїди можуть допомогти видалити вільні радикали і стабілізувати активні форми кисню. Це може призвести до зниження алергічних реакцій.Крім того, флавоноїди можуть зменшувати запальні реакції, які сприяють розвитку таких захворювань, як астма.
Забезпечує захист серцево-судинної системи
Ішемічна хвороба серця (також відома як ішемічна кардіопатія ) - ще одна проблема зі здоров'ям, яка включає окислювальний стрес і запалення. Згідно з дослідженнями, антиоксиданти в флавоноїди можуть захистити ваше серце і знизити ризик смерті. Навіть невелика кількість флавоноїдів у вашому раціоні може знизити ризик смерті від ішемічної хвороби серця.Інші дослідження показують, що флавоноїди можуть знизити ризик розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту .
Забезпечує гарний захист для нервової системи
Флавоноїди можуть захищати нервові клітини (нейрони) від різних факторів. Вони можуть навіть допомогти нервовим клітинам поза мозку і спинного мозку. Більшість досліджень у цьому сегменті присвячено хронічних захворювань, які, як вважається, викликані окислювальним стресом, таким як деменція, спричинена хворобою Альцгеймера . У цих випадках флавоноїди можуть допомогти відстрочити початок захворювання, особливо при тривалому застосуванні.
В то же время флавоноиды могут помочь обеспечить хорошее кровообращение в мозге, что может помочь в предотвращении инсульта. Улучшение кровообращения также может означать улучшение функционирования этого органа или даже улучшение когнитивных функций.
Как вы получаете флавоноиды?
По оценкам американских властей, взрослые обычно потребляют 200-250 мг флавоноидов каждый день. Хотя вы можете купить их в виде добавок, лучше всего сначала посмотреть, что у вас есть через холодильник и в кладовку. Например, одним из крупнейших источников флавоноидов является зеленый чай и черный чай.
Іншими джерелами флавоноїдів є:
• мигдаль;
• яблука;
• банани;
• чорниця;
• вишня;
• меризеры;
• грейпфрут;
• лимони;
• цибуля;
• апельсини;
• персики;
• груші;
• сливи;
• кіноа;
• малина;
• полуниця;
• солодкий картопля;
• помідори;
• зелена сторона (стебло і листя) сосків;
• кавун червоний.
В даний час немає рекомендацій щодо добової норми, рекомендованої флавоноїдами, але багато експертів пропонують дотримуватися дієти, багатої корисними і цільними продуктами. Добавки є ще одним варіантом, якщо ви зацікавлені в їжі більше флавоноїдів.
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю