Продавець ⭐FRESH⭐-натуральні препарати та косметика розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5624 відгуків
Актуальные цены и срок доставки уточняйте у менеджера
місто Київ, проспект Алішера Навої 69, Київ, Україна
+380 (95) 682-34-54
+380 (67) 807-21-08
⭐FRESH⭐-натуральні препарати і косметика

Споживання алкоголю і рак

Безсумнівно, вживання алкоголю шкідливе для організму, як із-за ризику різних захворювань травної системи, серцево-судинних захворювань і т. Д., Так і з-за доведеного ризику розвитку різних форм раку, включаючи рак рота, стравоходу, глотки, гортані, товстої кишки або молочних залоз. Алкоголь може також збільшити ризик розвитку раку шлунка та підшлункової залози. За оцінками, у Великобританії алкоголь є причиною 4% випадків раку в рік, понад 12 000 випадків. Звичайно, не у всіх, хто вживає алкоголь, розвивається рак. Істотним елементом залишається кількість вживаного алкоголю і менше його кількість.

Що стосується раку ротової порожнини, глотки, гортані і стравоходу, вплив алкоголю на захворюваність алкоголем є однозначним. Звичка до куріння з вживанням алкоголю подвоює ризик розвитку цих ракових захворювань, ймовірно, з-за «проникності» слизової оболонки порожнини рота, аеродинамічного з'єднання і стравоходу, вторинної до дії алкоголю, що дозволяє проникати хімічних сполук у результаті розкладання нікотину в слизову оболонку цих структур. Крім того, алкоголь може обмежувати здатність репарації ДНК, змінною дією хімічних агентів в сигаретному димі.

Довгострокове вживання алкоголю також збільшує ризик розвитку раку печінки. Надмірне споживання алкоголю викликає запальні зміни в печінці, які з часом викликають стеатоз, цироз і, нарешті, рак печінки. Не часто ці пацієнти заражаються вірусами гепатиту В і / або С, їх ризик експоненціально збільшується.

Вживання алкоголю також збільшує ризик розвитку колоректального раку, що є плюсом для чоловічої статі.

Що стосується раку молочної залози , вживання кількох напоїв на тиждень підвищує ризик цього захворювання, особливо у жінок, у яких дефіцит щоденного споживання фолієвої кислоти. Пояснення може полягати в підвищенні рівня естрогену в сироватці.

Має значення тип вживаного алкоголю?

Та й немає. Етанол міститься у всіх типах алкогольних напоїв у різних концентраціях. По-перше, кількість вживаного алкоголю, тривалість вживання і його допоміжна сила. Американське онкологічне товариство щодня приймає 330 мл пива, що еквівалентно 100 мл вина.

За якими механізмами алкоголь збільшує ризик розвитку раку?

Спосіб, яким споживання алкоголю збільшує ризик раку, повністю не відомий.

Можливо, основним механізмом є хронічне подразнення порожнини рота, глотки, гортані і стравоходу.

З іншого боку, бактерії, колонізують товсту кишку і пряму кишку, перетворюють етанолу в ацетальдегід, хімічний продукт з доведеною канцерогенну валентністю, що, можливо, є визначальним фактором для збільшення числа випадків колоректального раку у хронічних споживачів етанолу.

Алкоголь може заважати засвоєнню різних поживних речовин, таких як фолат, вітамін незамінний для підтримки здоров'я тіла, а дефіцит фолата збільшує ризик розвитку колоректального раку та раку молочної залози. Фоліар є важливим вітаміном, який допомагає клітинам правильно синтезувати нові ланцюги ДНК.

Інший потенційно інкримінований механізм полягає в підвищенні рівня естрогенів у крові. Підвищення рівня сироватки може збільшити ризик розвитку раку молочної залози.

Надмірне вживання алкоголю додає калорійну добавку, яка може сприяти збільшенню ваги, надмірна вага та ожиріння є добре відомими факторами ризику розвитку різних видів раку.

Крім того, здається, що алкоголь сам по собі викликає ріст пухлини, але без визначення усталеного механізму. Передбачається синтез высокореактивных молекул на клітинному рівні, успадкованих в процесі деградації ДНК.

Чи існують генетичні відмінності, пов'язані з вживанням алкоголю і рак?

Дослідження показують, що генотип ADH1C 1 частіше зустрічається у пацієнтів з раковими захворюваннями, пов'язаними з алкоголем.Також були ідентифіковані генетичні варіанти, які забезпечують захист від ризику раку порожнини рота або глотки, незважаючи на вживання алкоголю. Тирозинемія типу 1, спадкове порушення метаболізму тирозину, пов'язана зі значно підвищеним ризиком розвитку раку печінки у молодих людей, включаючи дітей. Крім того, спадкова печінкова порфірія привертає до гепатоцелюлярного раку.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner