Режим для пацієнтів з подагрою: дозволені і заборонені продукти
Подагра є болючою формою артриту . Хвороба виникає, коли занадто багато сечової кислоти накопичується і утворює кристали в суглобах. Подагра зазвичай починається в носінні, але при відсутності лікування може поширюватися на коліна, зап'ястя, щиколотки, лікті і пальці.
Наш організм виробляє сечову кислоту після розкладання речовини під назвою пурин. І організм може виробляти пурини, але вони також містяться у багатьох продуктах, які ви їсте.
Люди, які страждають на подагру, стикаються з сильними і раптовими нападами болю, набряками і запалення в суглобах. Якщо ви страждаєте від подагри, ви повинні знати, яка дієта краще або краще, і які продукти слід уникати. Дослідження показують, що якщо ви обмежите споживання продуктів, багатих пуринів, та приймете відповідні ліки, ви зможете запобігти напади подагри, пише healthline.com.
Які продукти слід уникати, якщо у вас подагра ?
Якщо ви схильні до раптових нападів або епізодами подагри, уникайте основних «винних» продуктів - продуктів з високим вмістом пурину. Ці продукти містять більше 200 мг пурину на 100 грам.
Слід також уникати продуктів, багатих фруктозою, а також продуктів з помірним вмістом пурину, що містять від 150 до 200 мг пуринів на порцію 100 грамів. Це може викликати напад подагри.
Ось деякі продукти з великим і помірним вмістом пуринів, які містять багато фруктози, яких слід уникати:
• Всі види органів від тварин - це печінка, нирки, підшлункова залоза і мозок;
• фазан, яловичина і телятина (олень);
• м'ясо риби: оселедець, форель, макро, тунець, сардини, анчоуси, яйця та інші види;
• інші морепродукти: молюски, краби, креветки та ікра;
• напої з високим вмістом цукру: мед, сироп агави і кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози;
• дріжджі: різні види поживних дріжджів, дріжджі та інші добавки на основі дріжджів;
На додаток до перерахованих вище, вам слід уникати рафінованих вуглеводів, таких як білий хліб, тістечка і печиво / печиво. Хоча вони не мають високого вмісту пурину або фруктози, вони мало харчуються і можуть підвищити рівень сечової кислоти в організмі.
Які продукти ви повинні їсти, якщо у вас подагра?
Хоча дієта пацієнтів, які страждають на подагру, виключає багато продукти, існує безліч варіантів, якими ви можете насолодитися за столом. Харчові продукти, які вважаються бідними з точки зору змісту пурину, містять менше 100 мг пурину на 100 грам.
Нижче приведений список продуктів, які зазвичай безпечні для вживання пацієнтами подагри:
• фрукти - всі фрукти, як правило, гарні для подагри; вишня може навіть допомогти запобігти напади подагри, знижуючи рівень сечової кислоти і зменшуючи запалення;
• овочі - дозволені всі овочі, включаючи картоплю, горох, гриби, баклажани і листові овочі (темно-зелені);
• бобові - дозволені всі бобові, включаючи сочевицю, квасолю, сою і тофу;
• горіхи: всі волоські горіхи і насіння рекомендуються для хворих на подагру;
• цільне зерно - це вівсяні пластівці, коричневий рис і ячмінь;
• Молочні продукти - всі вважаються безпечними, але продукти з низьким вмістом жиру, здається, особливо корисні для людей з подагрою;
• яйця;
• Напої: кава, чай і зелений чай можна;
• Рослинні олії, в тому числі кокосове, оливкова і лляне, можна при подагрі.
Якщо ви точно не знаєте, чи страждаєте ви на подагру, але у вас болить, зверніться до лікаря для правильного діагнозу і дотримуйтесь його рекомендацій по дієті!
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю