Мед із Мануки, «суперэлемент», який може лікувати застуду, інфекції, рани
Мед Манука часто вважається «супер-їжею», яка лікує багато захворювань, включаючи алергію, застуду та грип, гінгівіт, ангіна, стафілококові інфекції і багато видів ран. Тому сьогодні ми зосередимося на перевагах, які ховаються в банку з медом Мануки.
Чому мед Манука відрізняється від інших видів меду ?
Мед Манука виходить з нектару кущів мануки (Leptospermum scoparium) і має додатковий компонент, який посилює його антимікробну активність. Ця незвичайна активність була відкрита професором Пітером Моланом в Новій Зеландії в 1980-х роках, коли він зрозумів, що активність Мануки в меді зберігається навіть після видалення перекису водню.
Що робить перекис водню?
Багато різні типи меду також виробляють рівні перекису водню (або гидрогенизированной води), яка вбиває мікроби, коли глюкозооксидаза (фермент, що містить мед в меді) реагує з молекулами глюкози і кисню у воді. Таким чином, коли мед використовується в якості «пов'язки для ран, він притягує вологу / воду з тканин і реагує з утворенням перекису водню, очищаючи інфекційну рану.
Повертаючись до того, що помітив професор Пітер Молан, причина цієї дії меду Manuka була неоднозначною протягом багатьох років, поки дві незалежні лабораторії не визначили метилгліоксаль (MGO) в якості активного ключового компоненту в мед Манука в 2008 році. Метилгліоксаль - це речовина, яка природним чином зустрічається в багатьох продуктах харчування, клітинах тваринних і рослинних клітинах і володіє антимікробною активністю.
Властивості і переваги Manuka Мед
Убити мікробів
Медова активність Мануки була перевірена на різних мікробах, особливо тих, які викликають ранові інфекції, і весь цей мед пригнічує проблемні бактеріальні патогени, тобто ті «супермикробы», які стійкі до багатьох антибіотиків.
Мед Манука також може розсіювати і вбивати бактерії, що живуть у спільнотах мікробів, які дуже стійкі до антибіотиків, у тому числі стрептококи (причина стрептококових інфекцій в горлі) та стафілококи (причина золотих стафілококових інфекцій) ,
Допомагає загоєнню ран
Мед володіє ідеальними властивостями «перев'язки» для ран, і були проведені численні дослідження, в яких вивчали ефективність меду Manuka з точки зору загоєння або заспокоєння ран. На додаток до широкого спектру антимікробної активності, мед є нетоксичним продуктом для клітин ссавців, допомагає підтримувати вологість / вогкість в середовищі знищення або пошкодження (що корисно для загоєння) і володіє протизапальними властивостями, скорочує час загоєння і рубцювання, і в той же час зменшує запах рани.
Мед, особливо Манука, успішно використовується, за даними sciencealert.com для лікування інфікованих і незаражених ран, опіків, хірургічних розрізів, виразок на стопах, поразок під тиском (також званих ураженнями), болючих ран , менингококковые ураження / інфекції, побічні ефекти променевої терапії та гінгівіту.
Які переваги ви отримуєте, якщо ви їсте мед із Мануки?
Велика частина меду Мануки, що продається по всьому світу, з'їдається. Мед манука може пригнічувати ріст бактерій, що викликають біль у горлі або гінгівіт, але основні компоненти цього меду, що відповідають за його антимікробні властивості, не виживуть в процесі травлення. Тим не менш, споживання меду може мати і інші терапевтичні переваги, такі як протизапальні, антиоксидантні та пребіотичні властивості (стимулює розвиток корисних кишкових мікроорганізмів).Ці властивості пов'язані не тільки з медом Манука, але і з іншими видами меду.
- Гормональні проблеми у чоловіківhttps://doc.ro/sanatate/problemele-hormonale-la-barbatiЧитати статтю
- Змінюється парадигма в терапії першої лінії раку легенів?https://doc.ro/sanatate/se-schimba-paradigma-in-terapia-de-prima-linie-a-cancerului-pulmonarЧитати статтю