Продавець ⭐FRESH⭐-натуральні препарати та косметика розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7459 відгуків
Актуальные цены и срок доставки уточняйте у менеджера
Алішера Навої 69, Київ, Україна
+380 (95) 682-34-54
⭐FRESH⭐-натуральні препарати і косметика

Споживання цукру і рак - міф чи реальність?

Споживання цукру викликає рак? Це широко поширена теорія в онлайн-середовищі, яка зазвичай має прихильників, а не критиків. Ми часто не бачимо термінів «вмирання білих» або «улюблена їжа раку».

Звичайно, ця теорія не нова, і їй більше 5 десятиліть. Однак серйозних, що заслуговують довіри клінічних випробувань по цій темі було дуже мало, і вони застосовувалися тільки в останні роки.

Взаємозв'язок між споживанням цукру і діабетом , серцево-судинними захворюваннями або психічними стражданнями в даний час нереальна. Але зв'язок між споживанням цукру і раку залишається спірним. Інтуїтивно зрозумілий і спрощений, звичайно, в умовах діагностованого раку, ідея зниження споживання цукру має елементарну логіку в зниженні споживання енергії і їжі, включаючи пухлинні клітини, які вважаються переважаючими нормальні клітини. Тим не менш, біологія людського тіла дуже складна і не може бути зведена до простого математичного рівняння прямого зв'язку між споживанням глюкози і зростанням пухлинних клітин.

Сахари зустрічаються в кількох формах, або у вигляді окремих молекул, таких як глюкоза або фруктоза, або у формі складних комбінацій, таких як вуглеводи, які є основним джерелом енергії в організмі. Найбільш популярним варіантом цукру є столовий цукор, який розчиняється у воді і надає солодкий смак. Він також відомий як сахароза і складається з кристалів глюкози і фруктози. Столовий цукор рафінований, що означає переробку та вилучення сахарози з природного джерела. Чим довше глюкозні ланцюга, тим важче їх розчинити у воді. Ці ланцюжки називаються полісахаридами і їх можна знайти в багатьох продуктах, таких як рис, хліб, макарони або картопля і т. Д. Глюциди в різних формах містяться в багатьох харчових продуктах і є безпосереднім джерелом енергії. В організмі практично немає клітин, які не залежать для оптимального функціонування від споживання глюкози, яка є основним паливом. Прийом їжі або напоїв з високим вмістом глюкози призводить до швидкого підвищення рівня глюкози в крові, при цьому глюкоза переноситься в різні клітини і, побічно, тканини для споживання в якості безпосереднього джерела енергії. Вживання в їжу продуктів, багатих крохмалем, таких як макаронні вироби, пластівці і т. Д. Під дією ферментів, що виділяються слинних секретом, а також під дією травних соків, приводить до його перетворення на глюкозу. , При певних умовах, коли споживання вуглеводів з допомогою дієти обмежена, відбувається перетворення на певні тканини жиру чи білка в глюкозу, підтримуючи постійний рівень глюкози, необхідний в якості безпосереднього джерела енергії.

Ракові клітини ростуть анархічно і, як правило, швидко ростуть і розмножуються, процес з високим енергоспоживанням, що означає збільшення рівня глюкози. Крім того, для розмноження ці клітини також вимагають інших поживних речовин, таких як жир або амінокислоти. Дуже ймовірно, що з цієї точки зору, пов'язаної зі збільшенням обороту пухлинних клітин і побічно значним збільшенням потреби цих клітин в енергії для росту і ділення, виник міф про те, що цукор є паливом для ракових клітин. Насправді все не так просто. Це було б дуже просто, зменшивши або припинивши прийом глюкози, щоб зупинити ріст і розмноження пухлинних клітин. Але глюкоза не є виключним паливом для пухлинних клітин. Всі нормальні клітини вимагають глюкози як джерела енергії, і, звичайно, немає біологічного способу «переконати» організм використовувати той же паливо тільки для розвитку нормальних клітин і блокувати використання глюкози раковими клітинами. На жаль, немає ніяких доказів того, що дієта з низьким вмістом цукру знижує ризик розвитку раку або збільшує ймовірність виживання у хворого на рак. Крім того, надзвичайно строгі дієти з дуже обмеженим споживанням вуглеводів можуть навіть завдати збиток, позбавляючи пацієнта життєво важливих енергетичних ресурсів. Онкологічні пацієнти, що піддаються різним специфічним агресивних методів лікування, можуть страждати від цілого ряду побічних ефектів, включаючи втрату ваги, яка може бути значною і яка знову приводить організм у стан стресу. У такій ситуації строго обмежена дієта не тільки вплине на одужання цих пацієнтів в належний час, але і може поставити під загрозу їх життя.

Поточні дослідження були зосереджені на розумінні аномальних механізмів, з допомогою яких пухлинні клітини споживають енергію, і на тому, як відрізнити споживання калорій в ракових клітинах порівняно з нормальними клітинами. Здається, що поворотна платівка відмінностей у синтезі енергії представлена мітохондріями, справжньої енергетичної «батареєю». У той час як нормальні клітини слідують певним біохімічному шляху, який використовує мітохондрії в якості джерела енергії, ракові клітини здатні скорочувати цей шлях і створювати додаткові шляхи, які швидко забезпечують енергетичні ресурси, необхідні для проліферації. Це відмінність в активності між нормальними і патологічними клітинами може відкрити шлях для ідентифікації молекул, які блокують енергонезалежні процеси синтезу енергії з мітохондрій і, таким чином, діють виключно на злоякісні клітини.

І все ж .. якщо цукор не викликає рак, чому це турбує?

Припинення споживання цукру не грає ніякої ролі в лікуванні раку, так як споживання цукру безпосередньо не викликає рак.Однак, з точки зору практикуючого лікаря, вони підтримують значне скорочення споживання вуглеводів і особливо рафінованого цукру. Це пояснюється непрямої зв'язком між споживанням цукру і раком. Значне споживання цукру викликає збільшення ваги з плином часу і збільшує синтез інсуліну, відповідно, IGF (фактор росту інсуліну), доведений фактор росту пухлини. Наукові дослідження не виявили значного збільшення ризику розвитку раку у пацієнтів з надлишковою масою тіла або ожирінням, причому з цим статусом пов'язано як мінімум 13 видів раку (рак стравоходу, молочної залози, печінки, шлунка, жовчі, підшлункової залози, нирок, щитовидної залози, яєчники та ін. Недавні дослідження також показали збільшення захворюваності на рак у хворих на діабет.

З точки зору цих речей, конкретна профілактична позиція, ймовірно, повинна бути зосереджена на запобіганні ожиріння, одного з найбільш важливих факторів, який можна запобігти, поряд з курінням, ніж на зменшенні споживання цукру і т. Д.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner