Продавець ⭐FRESH⭐-натуральні препарати та косметика розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
6885 відгуків
Актуальные цены и срок доставки уточняйте у менеджера
Алішера Навої 69, Київ, Україна
+380 (95) 682-34-54
⭐FRESH⭐-натуральні препарати і косметика

Харчування і профілактика раку: чи може дієта бути самою небезпечною хворобою?

Крім ролі харчування у профілактиці раку і навіть терапевтичної ролі їжі, у представників академічного середовища і послідовників природної терапії виникли гарячі настрою. І останнє, але не менш важливе: цей аспект був і залишається предметом обговорення та обговорення в онлайн-середовищі, що робить їжу більш важливим елементом, ніж навіть сам рак.

З часом було визначено декілька джерел їжі, щоб визначити потенційне збільшення ризику раку, пов'язаного зі споживанням певних продуктів харчування і потенційного профілактичного ефекту інших продуктів харчування. Аналіз включав різні типи продуктів харчування чи харчових компонентів, таких як:

  • продукти рослинного походження, включаючи фітохімічні сполуки, такі як:
  • каротиноїди, присутні в червоному, оранжевому або жовтому
  • поліфеноли , виявлені в травах, спеціях, зеленому чаї, яблука, полуниці, малині, ягодах
  • цибулю, знайдений у часнику, цибулі, цибулі-пореї, луці
  • антиоксиданти, такі як селен, бета-каротин або вітаміни С і Е
  • вітаміни і мінерали, такі як кальцій, вітамін D і вітаміни групи B
  • волокно
  • білок

 

Визначити конкретні зв'язку між вживанням певних продуктів і раком, безсумнівно, складно. Проблеми є множинними і містять принаймні 4 аспекти:

  • профілактичний аспект деяких харчових принципів, неослабний
  • більшість людей споживають різні продукти, які можуть взаємодіяти
  • наслідки споживання певних продуктів харчування залежать від кількості проковтнутого
  • спосіб приготування їжі може вплинути на будь-корисний або шкідливий ефект

Продукти рослинного походження

Швидше за все, як свіжі, так і злегка оброблені фрукти і овочі можуть захистити від виникнення різних видів раку, таких як ЛОР, стравоходу, рак шлунка, товстої кишки, легенів, підшлункової залози або простати. Ймовірно, це пов'язано з тим, що в овочах і фруктах накопичуються фітохімічних агенти, які працюють разом, щоб знизити ризик розвитку раку або за допомогою ендокринного дії, регулюючи гормональну секрецію, таку як зниження рівня естрогену або пряме зниження дії ріст пухлинних клітин або протизапальний ефект.

Дослідження профілактичної ролі харчових продуктів рослинного походження систематично проводилися по декількох категоріях. Деякі з них були особливо відзначені, а саме:

  1. хрестоцвіті рослини, вважаються захисними від багатьох видів раку. Серед них капуста, брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста або дрімота. Захист протидіє ризику раку порожнини рота, глотки, горла-гортані, стравоходу і шлунка. У деяких лабораторних дослідженнях відмічається активація шляхом зшивання рослин складних ферментативних систем з роллю захисту від ініціації пухлинного процесу.
  2. лікопін, каротиноїд, присутній у томатах, червоному грейпфруті, дині або абрикосі, має захисну дію проти різних видів раку, таких як рак легенів, передміхурової залози, шлунка, товстої кишки, стравоходу або ЛОР-органів. Тим не менше, дослідники не виявили прямого зв'язку між споживанням лікопіну і зниженням ризику раку.
  3. ризик сої та раку молочної залози - дослідження, пов'язані з вживанням сої, суперечливі. Якщо деякі з них відіграють захисну роль при деяких видах раку, рак молочної залози, мабуть, є чинником ризику для естрогеноподобних дії. В цих умовах показання дієти з сої суперечливі. Передбачається, що помірне споживання соєвих продуктів (соя, тофу і т. Д.) Не збільшує ризик поширення та розповсюдження раку молочної залози, але не може визначити, що насправді є «помірним». У цьому контексті бажано уникати концентрування ізофлавонів у формі капсул або порошків

Вітаміни, мінерали та антиоксиданти

Вітаміни і мультиминералы є необхідними елементами для гармонійного росту і розвитку організму, а також його оптимального функціонування. Деякі вітаміни і мінерали, які захищають організм від окисних процесів, називаються антиоксидантами. Дослідження потенційної захисної ролі раку також залишаються суперечливими. Найбільш відомі антиоксиданти:

  1. Betacarotene. Недавні дослідження показали, що добавки, багаті бета, не запобігають рак. Більш того, первинні дослідження, які заохочували використання бетакаротину у пацієнтів, що палять, виявилися невдалими і, крім того, схоже, збільшили ризик раку легенів.
  2. Вітамін D і кальцій. Попередні дослідження показали потенційну захист від ризику розвитку колоректального раку в умовах підвищеного споживання кальцію і вітаміну D. Ці дані були обмежені недавніми дослідженнями.
  3. Листя, з-за якої багато суперечок, зустрічається в овочевих джерелах, таких як зелені овочі, фрукти, сушені боби і горох.Формула синтезу називається фолієвою кислотою і міститься в хлібі і крупах. Дослідження показали, що стабільно низький рівень фолієвої кислоти збільшує ризик раку молочної залози, товстої кишки та підшлункової залози. Однак неможливо було сказати про прямий зв'язок між фолієвою кислотою і профілактикою раку.

 

З іншого боку, псевдостуденты рекомендували уникати споживання фолієвої кислоти, а також вітамінів групи В у пацієнтів з діагнозом рак через стимуляцію проліферації пухлинних клітин, теорія, яка рішуче спростовується недавніми дослідженнями. Проте звичаї зберігаються.

Мультивітаміни є ще однією темою суперечок з приводу профілактики раку. Попередні дослідження показали потенційне профілактичний ефект. Тим не менше, більшість проспективних досліджень не продемонстрували ніякої захисної ролі у використанні полівітамінів. Одне дослідження показало кореляцію між споживанням полівітамінів і зниженням частоти поліпів товстої кишки, і оскільки поліпоз пов'язаний з підвищеним ризиком розвитку раку товстої кишки, було опосередковано висловлено припущення, що постійне і стійке споживання вітамінів знизить ризик раку товстої кишки.

Згідно з порівняно обмеженим досліджень, селен міг би знизити ризик раку простати, легенів або колоректального раку. З іншого боку, споживання добавок на основі селену може збільшити ризик діабету

Що стосується споживання вітаміну С і особливо високих і тривалих доз, це може знизити ризик множинного раку, особливо раку шлунка. Тим не менш, результати проведених досліджень не були послідовними, щоб вважатися гідними довіри.

Вітамін Е, що часто рекомендований у попередні десятиліття в зв'язку з його трофічної роллю епітелію, мабуть, збільшує ризик раку простати у відповідності з великим дослідженням, присвяченим профілактичної ролі селену і вітаміну Е, і, отже, споживання вітаміну Е слід використовувати з обережністю.

Дієта, багата клітковиною, є однією з рекомендацій, що часто зустрічаються в онкологічних клініках. Захисна роль, особливо стосовно ризику розвитку колоректального раку, пояснюється прискоренням транзиту і, отже, зменшення часу контакту речовин з генотоксичною потенціалом з епітелієм слизової оболонки товстої кишки, місцем виникнення раку товстої кишки.

Вхід білка, необхідний в збалансованій дієті, залишається предметом великого протиріччя. Основними джерелами тваринного білка є м'ясо, молочні продукти і яйця. З них більшість досліджень було зосереджено на підвищений ризик раку, пов'язаний з вживанням червоного м'яса. В цьому відношенні результати були суперечливими, і збільшення числа випадків колоректального раку, мабуть, пов'язано з обробленим м'ясом або обробленими м'ясними похідними.

И последнее, но не менее важное: в последние годы наблюдается увеличение случаев ожирения среди взрослого населения, а также среди младенцев из-за неблагоприятного влияния диеты быстрого питания. А ожирение автоматически означает значительно повышенный риск заболевания раком, связанный с несколькими факторами, такими как повышенный инсулин и фактор роста инсулина (IGF-1), повышенный уровень эстрогена в сыворотке за счет синтеза жировой ткани, а также прямого действия о процессах регуляции роста опухолевых клеток или воспаления, связанного с хроническим ожирением. Рак, зазвичай пов'язаний з надлишком ваги, це рак молочної залози, матки, колоректальний, нирковий, панкреатичний, передміхурової або жовчний рак.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner