Здорове щотижневе меню для діабетиків
Ми живемо в період глобального ожиріння . Статистика показує, що між 30 та 9 відсотків населення страждають від ожиріння, що збільшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу.
Дуже важливо, щоб збалансувати вагу, тому що зайві кілограми привертають до інформування тіло інсуліну .
Діабет є дуже залежить від дієти. У разі легкої форми визначається дієти , яка має терапевтичний ефект. Суворе дотримання законів в раціоні особливо важливо для середнього формату і необхідні заходи у разі важкою формою діабету.
Це нормально, в день приймати 55-60% вуглеводів , 30% жиру і 11-16% білка .
Зв'язування є надходження достатньої кількості води , щоб забезпечити належне функціонування метаболічних процесів в організмі.
Вуглеводи в рослинах є основним джерелом енергії і не існує прямої кореляції між CV рівень цукру в крові. Жири є джерелом енергії і білка є основними будівельними блоками тіла, м'язів, шкіри, клітини крові і мозку. Тим не менш, білки є поганим джерелом енергії.
У 70-х роках було виявлено, що існує зв'язок між споживанням їжі з високим вмістом жиру і серцевих захворювань і ризик у хворих на цукровий діабет є високою. Сьогодні, люди з діабетом рекомендується вживати продукти, що містять складні вуглеводи, клітковину, з низьким вмістом цукру і жиру.
Корми при цукровому діабеті не тільки частина лікування, але й засобом терапії.
Уявімо тепер деякі з основних правил харчування
- Треба їсти принаймні 3 рази в день.
- Мінімізація напоїв і продуктів, що містять цукор.
- Улюблені продукти , багаті клітковиною. Це цільна пшениця хліб , квасоля , горох і сочевиця . Це блюдо дещо збільшився рівень цукру в крові та сповільнює всмоктування глюкози.
- Їжте більше фруктів і овочів , уникаючи солодощів - виноград і манго .
- Сухофрукти також дозволено, але тільки в невеликих кількостях.
- Ви можете відстежувати кількість жиру прийняті. Тільки 10% калорій, прийнятих протягом дня повинні бути похідними жирних речовин.
- Мінімізація використання сіль , підвищує артеріальний тиск.
- Алкоголь дозволено, але тільки в помірних кількостях. Він знижує рівень цукру в крові нижче мінімального - 3 3 IMO / л Лікер є повністю заборонена, солодкі і напівсолодкі вина теж. Допускається приймати до 250 мл. і напівсухі вина, 50 мл лікеру.
- Продукти, які містять в основному вуглеводи, такі як шоколад , печиво , хліб, картопля , солодкий . і більш, підвищення цукру в крові. Ви повинні споживати дуже помірних кількостях, тому що вони не є їжею. Доставити більше, ніж потрібно енергії для тіла і надлишок перетворюється в жир.
Експерти рекомендують вживати продукти з низьким глікемічним індексом , тому що вони ламаються більш повільно, що підтримання нормального рівня цукру.
Вибирайте продукти, що містять складні вуглеводи, тому що вони багаті вітамінами , мінералами і білком. Це картопля, макарони, хліб, рис , багато овочів і бобових.
Виключає жири тваринного походження. Дозволила тим рослина - олія з ріпаку та оливкової олії .
Рекомендована є споживання жирної риби двічі на тиждень - лосось і скумбрія , так як вони багаті омега-3 жирними кислотами .
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю