Чай з глоду: користь, протипоказання та підготовка
Чай з глоду готують з сухофруктів рослини, він має гіркий смак і злегка неприємний запах. Але щоб насолоджуватися перевагами і насолоджуватися ними, ви можете додати кілька шматочків лимона або апельсина, щоб трохи змінити смак.
Плоди глоду багаті на флавоноїди, дубильні речовини, холін, пектином, глюкозою, фруктозою, мінеральними речовинами і жирними маслами, а також вітамінами В1 і С. Ця композиція дає їм багато корисних ефектів при лікуванні різних захворювань.
Переваги глоду
Знижує ризик серцево-судинних захворювань - чай з глоду врівноважує функції серця, регулює високий кров'яний тиск, розріджує кров і запобігає утворенню згустків і тромбозів. Заспокоює болі при ангінах і порушення серцевого ритму (серцебиття). Крім того, він зміцнює серцеві м'язи і їх силу і розширює кровоносні судини, полегшуючи кровообіг у всіх органах організму. Деякі дослідження також показують, що глід може запобігти дегенеративні захворювання серця.
Фальсифікує варикоз і геморой - полегшуючи кровообіг, чай з глоду зменшує варикозне розширення вен і геморой. Особи, які страждають від поганого периферичного кровообігу, відчули покращення після 2-3 тижнів лікування чайним гало.
Знижує рівень холестерину в крові - глід володіє здатністю знижувати рівень холестерину (поганого холестерину) в крові. У той же час чай зменшує кількість тригліцеридів в організмі.
Покращує стан тривоги - ще однією перевагою цього чаю є зменшення тривоги, депресії або хронічного стресу. Курка підвищує рівень кисню в крові, а антиоксиданти у складі борються з вільними радикалами і токсинами в організмі.
Покращує симптоми менопаузи - жінки можуть пити чай ореол під час менопаузи і менопаузи, щоб зменшити специфічні симптоми: збудження і нервозність, припливи, підвищене потовиділення, коливання апетиту і багато іншого. Це може частково зменшити целюліт і може асоціюватися з іншими чаями в пояси для схуднення.
Протипоказання з глоду
Як і будь-яке інше лікування травами, гало має кілька протиріч. Хоча це корисно для серцево-судинних захворювань, є деякі умови, де він може принести більше шкоди, ніж користі, особливо у поєднанні з ліками, які мають ті ж ефекти. Наприклад, чай з глоду не можна вживати одночасно зі зниженням артеріального тиску, оскільки він може посилювати дію ліків.
Ні одна вагітна жінка не повинна пити чай з глоду, тому що він може викликати проблеми з плодом. Також слід пам'ятати про аллергиках, які можуть страждати від побічних ефектів, якщо вони п'ють чай з яструбом.
В ідеалі, поговоріть зі своїм лікарем перед вживанням граду в терапевтичних цілях.
Як зробити чай з глоду
Зваріть 1 столову ложку сухого глоду в 2 склянках води протягом 15 хвилин. Потім процідіть чай і вживайте його або холодним або гарячим. Якщо ви хочете зберігати його для споживання протягом декількох днів підряд, помістіть його в герметично закритий контейнер і додайте 1 столову ложку лимонного соку, який буде діяти в якості консерванту.
- Твої суглоби відсутні? Не звинувачуй вчасно!https://doc.ro/sanatate/te-dor-articulatiile-nu-da-vina-doar-pe-vremeЧитати статтю
- Трав'яні засоби від синдрому подразненого кишечникаhttps://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-sindromul-de-colon-iritabilЧитати статтю